Ζευγάρι που δεν ρίχνει έναν καυγά που και που είναι φαγητό χωρίς αλάτι. Χρειάζεται για να ανάβουν καμιά φορά τα αίματα και να αντιλαμβάνεστε πως… πορεύεστε σαν ζευγάρι. Υπάρχει μία λίστα με τους πιο ασήμαντους λόγους που προκαλούν νεύρα και φωνές που παραμένει κλασική και δεν αλλάζει. Είναι οι αφορμές για να υψώνουμε τη φωνή και να ξεσπάμε. Μετά αρκεί να δείχνουμε ανωτερότητα και να ζητάμε συγγνώμη.

Φαγητό
“Τι θα φάμε;” Η περίφημη ερώτηση που έχει προκαλέσει ατελείωτους καυγάδες σ’ αυτόν τον πλανήτη. Είναι τρομερό αν σκεφτείς γιατι τσακώνονται τόσα πολλά ζευγάρια για μία τόσο ασήμαντη αφορμή. Μπορεί να φταίει πως αυτή γίνεται το βράδυ και εκεί βγαίνει όλη η ένταση της ημέρας, ωστόσο είναι κρίμα να συμβαίνει αυτό. Συνήθως το “συγγνώμη είχα μία άσχημη μέρα και ξεσπάω επάνω σου” ακούγεται λίγο πιο μετά…

Social Media
“Ποιος είναι αυτός που σου έκανε like και δεν τον ξέρω;” Κλασικές στιγμές βγαλμένες από τη ζωή που με την πραγματικότητα των social media δεν θα σταματήσουν ποτέ. Για τα επόμενα 50-100 χρόνια τουλάχιστον, μέχρι ο μελλοντικός Κιμ να αποφασίσει να πατήσει το κουμπί.

Ποτό
Η φράση “σταμάτα να πίνεις” γράφει επάνω της “τσακωμός”. Αν πίνει η γυναίκα, τότε ο άντρας μπορεί να πάρει την πρωτοβουλία να σταματήσει πρώτος και στη συνέχεια να ζητήσει διακριτικά να φύγουν. Εάν είναι ο άντρας αυτός που πίνει, δεν είναι κακό να αποφεύγετε μέρη όπου η γυναίκα ξέρει πως θα το τσούξει πολύ.

Πεθερικά
Το αναγκαίο κακό από το οποίο δεν γλυτώνει κανείς. Αστειευόμαστε… Δείξε υπομονή και μην παραπονιέσαι. Γονείς είναι κι αυτοί και θέλουν να βλέπουν συχνά τα παιδιά τους. Τα ίδια θα κάνεις κι εσύ μετά από χρόνια. Ας έρθουν και αυτή την Κυριακή για φαγητό. Δεν ξέρεις τι χαρά παίρνουν!

Καθάρισμα
Μεγάλο κεφάλαιο. “Δεν είναι σειρά σου να πλύνεις τα πιάτα;” Πλύντα κι ας μην είναι! Τι έγινε αν πλύνεις ένα πιάτο παραπάνω από το να γλυτώσεις τη δυσάρεστη ατμόσφαιρα; Διαφορετικά βάλτε ένα post it στο ψυγείο και αρχίστε να κρατάτε “σκορ’!

Φίλοι
Εκείνοι δηλαδή που δεν χωνεύεις. Εάν ο καλός σου επιμένει να φέρει στο καφέ τον Γιώργο που τον βρίσκεις αχώνευτο, φέρε κι εσύ την Μαρία που δεν του κάθεται καλά. Συμβιβαστείτε και κερδίστε και οι δύο.

Τι θα δούμε στην τηλεόραση
Τα laptop και τα tablet έχουν σώσει κόσμο. Τέλος.

Το μέλλον
Αυτό μόνο ασήμαντο δεν είναι. Η σκέψη να αλλάξεις δουλειά, ίσως και μέρος διαμονής, το θέμα της απόκτησης παιδιών, όλα αυτά είναι σοβαρά και είναι λογικό να σηκώσεις φωνή εδώ πέρα. Αλλά δεν χρειάζεται να το παρακάνετε. Το μυστικό εδώ είναι ένα. Ειλικρίνεια. Πείτε σταράτα τι σκέπτεστε και όλα θα πάνε καλά. Εάν δεν πάνε, σημαίνει πως δεν ήταν γραφτό να είστε μαζί!