Τα πιτάκια αποτελούν μια γρήγορη βάση για αυτές τις πίτσες. Παγώστε τα ψωμιά και τη σάλτσα σε παγοθήκες, ώστε να μπορείτε να μαγειρέψετε μια πίτσα σε δέκα λεπτά.

Συστατικά

Για τη σάλτσα ντομάτας

  • 2 κουταλιές της σούπας ήπιο ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
  • ½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο, ψιλοτριμμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά αφαιρείται το κοτσάνι, αφαιρούνται οι σπόροι, κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 227 γρ ντομάτες σε κονσέρβας ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ξερή
  • 1 φύλλο δάφνης
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για τις πίτσες

  • 12 ψωμιά πίττα λευκά ή ολικής αλέσεως
  • 200gr ζαμπόν σε φέτες, ψιλοκομμένο
  • 250gr τριμμένη μοτσαρέλα

Μέθοδος

  1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι, το καρότο και την πιπεριά και τσιγαρίστε για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο και τσιγαρίζουμε για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
  2. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας ντομάτας και 100 ml/3½ ml νερό, ανακατέψτε καλά να ενωθούν. Αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να πάρει βράση και στη συνέχεια σιγοβράζουμε για 18-20 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι τα λαχανικά να είναι πολύ μαλακά και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
  3. Αφαιρέστε το φύλλο δάφνης, ανακατέψτε σε ένα πολύ λείο πουρέ χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ χειρός.
  4. Προθερμάνετε το γκριλ στην πιο ζεστή του ρύθμιση.
  5. Τοποθετήστε τα ψωμάκια πίττα σε ταψιά και απλώστε λίγη από τη σάλτσα ντομάτας πάνω από το καθένα. Πασπαλίζουμε από πάνω το ζαμπόν και την τριμμένη μοτσαρέλα. (Σε αυτό το σημείο, οι πίτσες μπορούν να καταψυχθούν σε ταψιά, στη συνέχεια να συσκευαστούν σε σακούλες καταψυξης, έτοιμες για άλλη μια μέρα.)
  6. Ψήστε τις πίτσες στη σχάρα για 2-3 λεπτά ή μέχρι να ζεσταθεί το ψωμί και το τυρί να λιώσει και να ροδίσει. Σερβίρετε αμέσως.

Καλή απόλαυση!