Οι δύσκολες μέρες του μήνα γίνονται πιο δύσκολες…

Οι ορμονικές διαταραχές που περνάει το σώμα μιας γυναίκας κατά την διάρκεια της περιόδου είναι μεγάλες. Τόσο μεγάλες που φτάνουν μέχρι την ρίζα των μαλλιών με αποτέλεσμα και να μην είσαι καλά εκείνες τις ημέρες αλλά και να μην φτιάχνονται τα μαλλιά σου!

Η δερματολόγος Whitney Bowe εξήγησε πως αυτό συμβαίνει επειδή εκείνες τις ημέρες το δέρμα γίνεται λιπαρότερο λόγω των ορμονών. Έτσι γίνεται και το κρανίο πιο λιπαρό με αποτέλεσμα να επηρεάζει άμεσα τις ρίζες τον μαλλιών. Τις ημέρες του κύκλου η τεστοστερόνη είναι σε μεγαλύτερα νούμερα στο σώμα σου και έτσι ανοίγουν οι σμηγματογόνοι αδένες. Αποτέλεσμα: Τα λιπαρά μαλλιά!

Αυτό διαφέρει από άτομο σε άτομο μιας και τα επίπεδα ορμονών σε καθεμία είναι διαφορετικά ωστόσο το σίγουρο είναι πως τα λιπαρά μαλλιά θα κάνουν την εμφάνισή τους!

Η λύση;

Αυτό που προτείνουν οι ειδικοί είναι να λούζεις τα μαλλιά σου δυο φορές την ημέρα με ένα ενυδατικό σαμπουάν ώστε να καθαρίζεται η ρίζα από το περιττό λάδι. Αν είσαι κοκκινομάλλα δε, το καλύτερο είναι να ξεπλένεις τα μαλλιά σου όσο το δυνατόν γρηγορότερα μπορείς…

Το συμπέρασμα;

Κερδίζεις κάτι και χάνεις κάτι. Αν καταλάβεις τι χρειάζονται τα μαλλιά σου εκείνες τις μέρες θα είσαι πανέμορφη και λαμπερή. Τι χάνεις; Σίγουρα αυτές οι πέντε μέρες δεν είναι και οι καλύτερες του μήνα…