Το πρόβλημα με τα παραπάνω κιλά, μας απασχολεί όλες. Ειδικά, όταν οι καλοκαιρινοί μήνες πλησιάζουν και το άγχος μεγαλώνει για το πως θα βγούμε ξανά στην παραλία. Κατά καιρούς, έχουν δημοσιευτεί πολλές δίαιτες εξαντλητικές που επιχειρούμε να υλοποιήσουμε, αλλά μόνο κακό μπορούν να μας κάνουν. Το σημαντικό για την σωστή απώλεια βάρους, είναι όλα να γίνονται σωστά, μεθοδευμένα και προγραμματισμένα.

Η Διαιτολόγος – Διατροφολόγος με ειδίκευση στην Κλινική Διατροφή και Ανοσολογία, κ. Δέσποινα Μαρσέλου, μας εξηγεί πώς μπορούμε να χάσουμε βάρος σε 4 εβδομάδες αποδεδειγμένα με τους παρακάτω τρόπους.

Φιστίκια Αιγίνης

Ερευνητές από το UCLA Center for Human Nutrition χώρισαν τους εθελοντές σε δύο ομάδες, καθεμία από τις οποίες τράφηκαν με μια σχεδόν ίδια δίαιτα χαμηλή σε θερμίδες για 12 εβδομάδες. Η μόνη διαφορά μεταξύ των ομάδων ήταν αυτό που τους δόθηκε ως σνακ το απόγευμα. Η πρώτη ομάδα κατανάλωνε 220 θερμίδες από κουλουράκια, ενώ η δεύτερη ομάδα κατανάλωνε 240 θερμίδες από φιστίκια. Μετά από τέσσερις εβδομάδες οι συμμετέχοντες της δεύτερης ομάδας είχαν μειώσει το ΔΜΣ τους ενώ τα επίπεδα της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων τους έδειξαν βελτίωση και η πρώτη ομάδα παρέμεινε στα ίδια.

Όσπρια

Ήρθε η ώρα να επικεντρωθείτε στη φακή και τα φασόλια! Σε μία ισπανική μελέτη τεσσάρων εβδομάδων οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση μιας διατροφής περιορισμένων θερμίδων που περιλαμβάνει τέσσερις φορές όσπρια βοηθά στην απώλεια βάρους πιο αποτελεσματικά από μια διατροφή που δεν τα περιλαμβάνει. Όσοι κατανάλωναν όσπρια στη διατροφή τους είδαν επίσης να βελτιώνονται τα επίπεδα της «κακής» χοληστερόλης LDL και της αρτηριακή τους πίεσης.

Βιταμίνη D

Εάν συμπληρώσετε τη διατροφή σας με ένα συνδυασμό βιταμίνης D και ασβεστίου θα διπλασιάσετε την απώλεια βάρους, σύμφωνα με το Nutrition Journal. Τα άτομα που λάμβαναν αυτά τα δύο θρεπτικά συστατικά, που βρίσκονται σε αφθονία σε κάποια εμπλουτισμένα γιαούρτια και γάλατα μείωσαν δύο φορές περισσότερο λίπος από ότι όσα δεν λάμβαναν.

 

Αν πάλι βιάζεσαι πολύ και θες να χάσεις βάρος στις 2 εβδομάδες, τότε μπες ΕΔΩ  για να μάθεις λεπτομέρειες!