Το ήξερες ότι οι μπαντάνες ξεκίνησαν τον 18ο αιώνα; Όπως έχεις καταλάβει το ρετρό στυλ έχει επιστρέψει καθώς και το αγαπημένο μας αξεσουάρ. Μπορούμε να πούμε ότι λειτουργεί και σαν σανίδα σωτηρίας της μέρες που έχεις μια bad hair day. Πόσοι τρόποι όμως υπάρχουν για να την φορέσεις στα μαλλιά;

Πάνω στον κότσο: Φτιάξε τα μαλλιά σου σε έναν κότσο με ένα λαστιχάκι και στη συνέχεια πρόσθεσε τη μπαντάνα για να δώσεις λίγο χρώμα. To ίδιο ακριβώς μπορείς να κάνεις και αν τα πιάσεις σε αλογοουρά.

Μισά πάνω μισά κάτω: Το αγαπημένο χτένισμα του καλοκαιριού επιστρέφει. Μάζεψε τα μαλλιά με ένα λαστιχάκι και στη συνέχεια δέσε την μπαντάνα αφήνοντας την ελεύθερη.

Pin up style: Πιάσε μια αλογοουρά τα μαλλιά σου αφήνοντας κάποιες τούφες μπροστά. Στη συνέχεια πέρασε την μπαντάνα από πίσω και δέστην στο πάνω μέρος του κεφαλιού σου με έναν φιόγκο. Άσε ελεύθερα τα μαλλιά σου μετά.

Biker: Λέγεται έτσι επειδή άντρες και γυναίκες στα μεγάλα ταξίδια με τις μηχανές έβαζαν την μπαντάνα με τέτοιο τρόπο στα μαλλιά τους ώστε να τους προστατεύει. Δίπλωσε την μπαντάνα σε τρίγωνο με την μύτη να αγγίζει το πίσω μέρος του κεφαλιού. Δέσε πίσω στο κεφάλι με έναν κόμπο και έτοιμη.