Είναι γεγονός ότι την τελευταία διετία, λόγω συνθηκών, περνάμε περισσότερο χρόνο στο σπίτι, με αποτέλεσμα να θέλουμε να φτιάχνουμε μόνοι μας προϊόντα που παραδοσιακά αγοράζαμε. Αν θεωρείς ότι έχεις τελειοποιήσει το σπιτικό ψωμί, μάλλον ήρθε η ώρα να πειραματιστείς με το homemade vegan βούτυρο. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και για τις γαστρονομικές σου παρασκευές αλλά και για επάλειψη στο ψωμί κατά τη διάρκεια του πρωινού σου.

Υλικά

225g λάδι καρύδας

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ διατροφική μαγιά

1/2 κ.γ. αλάτι

1 κ.σ χυμό καρότου (για το χρώμα)

130ml γάλα σόγιας σε θερμοκρασία δωματίου

1 κ.γ. μηλόξυδο

Εκτέλεση

Ζέστανε το λάδι καρύδας σε φούρνο μικροκυμάτων για 30-60 δευτερόλεπτα, μέχρι να λιώσει. Ανακάτεψέ το στη συνέχεια, για να λιώσουν τυχόν υπολείμματα. Βεβαιώσου ότι βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου και ρίξε το στο μπλέντερ μαζί με το ελαιόλαδο, τη μαγιά, το αλάτι και το χυμό καρότου.

Στη συνέχεια, ανακάτεψε το γάλα σόγιας και το ξύδι και άφησέ το στην άκρη για 1 λεπτό. Πρόσθεσέ το στο μείγμα του μπλέντερ. Χτύπα τα υλικά μέχρι να γίνει λείο το μείγμα και βάλτο σε ένα κατάλληλο βάζο ή σκεύος. Τοποθέτησέ το στο ψυγείο για τουλάχιστον τέσσερις ώρες.

Εναλλακτικά, δοκίμασε κάτι νέο!

Αν σου φαίνεται αχρείαστος «μπελάς» η παρασκευή βουτύρου, αλλά θες να έχεις στο ψυγείο σου ένα vegan προϊόν για τις συνταγές σου, σου προτείνουμε να δοκιμάσεις τα νέα προϊόντα της Upfield Violife VIOBLOCK και Violife Viospread.

Τα νέα αυτά προϊόντα συνδυάζουν τη γεύση και την απόδοση του βουτύρου, όμως είναι vegan, φτιαγμένα από 100% φυτικά συστατικά και έρχονται να νοστιμίσουν την καθημερινότητά μας!

Το VIOBLOCK και το Viospread – που είναι η soft μορφή του VIOBLOCK, αποτελούνται από ένα μείγμα ελαίου καρύδας, ηλιελαίου και κραμβελαίου και είναι εμπλουτισμένα με βιταμίνες D2, B1, B2, B6, B12 και φολικό οξύ. Δεν περιέχουν λακτόζη, γλουτένη, σόγια, ξηρούς καρπούς, συντηρητικά, ή άλλα κοινά αλλεργιογόνα. Είναι ιδανικά για vegans ή vegetarians, αλλά δε χρειάζεται να είστε vegan για να τα απολαύσετε.

Διαβάστε επίσης:

Εύκολο κέικ πορτοκαλιού χωρίς αλεύρι