Φέτος η εορταστική περίοδος είναι για δεύτερη χρονιά διαφορετική απ’ ότι είχαμε συνηθίσει αλλά είναι επίσης και μια μοναδική ευκαιρία να ανακαλύψετε ξανά τις γιορτές. Είναι σημαντικό να μπορείτε να βρείτε χαρά και νόημα στη μέση αυτού του σκοτεινού χειμώνα και να επαναπροσδιορίσετε ό,τι  κάνετε ώστε να παραμείνετε υγιείς και να γιορτάσετε με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Μερικές συμβουλές για καλύτερες και πιο ασφαλείς γιορτές

Εορταστικά ψώνια

Περιορίστε τις επισκέψεις σας σε πολυσύχναστα καταστήματα καθώς και τη χρήση μέσων μαζικής μεταφοράς όπου αυτό είναι εφικτό.  Προτιμήστε ηλεκτρονικές παραγγελίες από τοπικά καταστήματα που έχουν μικρότερο φόρτο εργασίας ή επισκεφτείτε τοπικές και υπαίθριες αγορές.

Πάρτι και εορταστικά γεύματα

Αποφύγετε όσο μπορείτε τα τραπεζώματα και τις συναντήσεις σε εσωτερικούς χώρους και προτιμήστε να βρεθείτε με φίλους και συγγενείς σε εξωτερικούς χώρους καθώς έχουν φυσικό αερισμό και μπορείτε ευκολότερα να κρατήσετε επαρκή απόσταση. Επιπλέον, η κατανάλωση αλκοόλ κάνει όλους λιγότερο προσεκτικούς σχετικά με τις προφυλάξεις ασφάλειας οπότε είναι προτιμότερο να αποφύγετε το συνωστισμό.

 Κάντε ένα διάλειμμα από τη ρουτίνα και βρείτε λίγη χαρά

Είναι ευκαιρία να ξεκουραστείτε όσο το δυνατόν περισσότερο και να δείτε αυτή την εορταστική περίοδο ως ευκαιρία να κάνετε ένα διάλειμμα από την καθημερινότητά σας. Πάρτε βαθιές αναπνοές, μείνετε στη στιγμή και σκεφτείτε τι είναι σημαντικό.  Φτιάξτε μόνοι σας Χριστουγεννιάτικα δώρα για αγαπημένα πρόσωπα όπως πίνακες  ζωγραφικής, κεντήματα, πλεκτά και ό,τι έργο τέχνης σας αρέσει. Το να φτιάχνετε πράγματα με τα χέρια σας είναι χαλαρωτικό, καλύτερο για το περιβάλλον κι έχει  περισσότερο ενδιαφέρον.

Τα δώρα δεν είναι μόνο για άλλους

Τα Χριστούγεννα είναι η “εποχή του δώρου” για τους άλλους, αλλά συχνά ξεχνάμε να δώσουμε κάτι πίσω στον εαυτό μας.  Αγοράστε για  εσάς μια μικρή χριστουγεννιάτικη σύνθεση λουλουδιών ή να ανάψετε  ένα αρωματικό κερί ειδικά αν νιώθετε ανήσυχοι ή προβληματισμένοι. Να θυμάστε πως δεν χρειάζεται να είστε συνεχώς χαρούμενοι ιδιαίτερα την περίοδο των Χριστουγέννων που η καλή διάθεση είναι σχεδόν προαπαιτούμενο.  Το ημερολόγιο και οι προσδοκίες των άλλων δεν υπαγορεύουν τα συναισθήματά σας.