Τον τελευταίο χρόνο, λόγω πανδημίας, έχουμε γίνει αρκετά σχολαστικοί στα θέματα καθαριότητας και υγιεινής. Οι μάσκες και τα αντισηπτικά αποτελούν απαραίτητα αξεσουάρ. Το σπίτι μας ποτέ δεν είχε αγγίξει αυτά τα επίπεδα καθαριότητας. Είμαστε συνεχώς με μια χλωρίνη στο χέρι και τρίβουμε τις επιφάνειες που είναι ήδη καθαρές. Για τα ρούχα μας έχουμε υιοθετήσει εντατικό πρόγραμμα πλύσης, όμως τι γίνεται με το μπουφάν;

Τι πρέπει να κάνουμε με το μπουφάν μας για να προστατευτούμε από τον κορονοϊό;

Το μπουφάν το φοράμε κάθε φορά που βγαίνουμε έξω. Σιγά σιγά αρχίζει το κρύο, οπότε θα το χρησιμοποιούμε και συχνότερα. Θεωρητικά δεν πρέπει να κυκλοφορούμε πολύ την περίοδο της καραντίνας, αλλά όσοι εργάζονται καθημερινά αναγκαστικά το φορούν πολύ.

Το να πλένουμε το μπουφάν κάθε φορά που βγαίνουμε έξω δεν είναι εφικτό. Αν το μπουφάν όμως ανήκει στην κατηγορία των ρούχων που μπορούμε να βάλουμε στο πλυντήριο, οι ειδικοί προτείνουν να το βάζουμε για πλύσιμο μαζί με τα υπόλοιπα ρούχα.

Επίσης, πολύ σημαντική είναι η φύλαξή του. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας το μπουφάν δεν πρέπει να φυλάσσεται μαζί με τα υπόλοιπα ρούχα, αλλά να αποθηκεύεται κάπου χωριστά.

Παράλληλα, πολλοί από εμάς πιστεύουμε ότι αν δώσουμε το παλτό μας στο καθαριστήριο θα είναι πιο αποτελεσματικό στην εξόντωση μικροβίων και λοιπών μικροοργανισμών. Σύμφωνα με τους ειδικούς αυτό δεν είναι αποδεδειγμένο και προτείνεται να κρατήσουμε την τυπική μας επίσκεψη στο τέλος ή την αρχή της σεζόν. Εξαίρεση αποτελούν όσοι έχουν ταξιδέψει ή έχουν βρεθεί σε χώρους αυξημένου κινδύνου, όπως τα νοσοκομεία ή το μετρό.