Το αβοκάντο είναι γνωστό για τις αντικαρκινικές του ιδιότητες και τα καλά λιπαρά του. Μπορείς να το βάλεις στην ζωή σου ως πουρέ και να το συνδυάζεις πολλά διαφορετικά φαγητά.

Συστατικά:

  • 2 ώριμα αβοκάντο
  • 2 κουταλιές της σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό λάιμ
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου (προαιρετικά)

Οδηγίες:

  1. Κόβουμε τα αβοκάντο στη μέση, αφαιρούμε το κουκούτσι και ρίχνουμε τη σάρκα σε ένα μεσαίο μπολ.
  2. Πολτοποιήστε το αβοκάντο με ένα πιρούνι ή πουρέ πατάτας μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  3. Ανακατέψτε το χυμό λάιμ, το αλάτι και τη σκόνη σκόρδου (αν χρησιμοποιείτε).
  4. Δοκιμάστε και προσαρμόστε το καρύκευμα όπως χρειάζεται.
  5. Σερβίρετε αμέσως ως άλειμμα, ντιπ ή επικάλυψη.

Καλή απόλαυση!