Αυτός ο νόστιμος, πολύχρωμος πολτός καρότου και σουηδικού είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση χαμηλών υδατανθράκων σε σχέση με την τυπική ποικιλία πατάτας. Σερβίρετε ως μέρος ενός ψητού δείπνου ή για να συνοδεύσετε χορταστικά χειμωνιάτικα πιάτα, όπως πίτες, μαγειρευτά και κατσαρόλες.

Συστατικά

  • 400gr καρότα, τριμμένα και ψιλοκομμένα
  • 400gr γογγύλι, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
  • 25gρ βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας crème fraîche
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Μέθοδος

  1. Μαγειρέψτε τα καρότα και το γογγύλι σοτάρετε μαζί σε μια κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό για 30-35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε και επιστρέφουμε στο ταψί.
  2. Προσθέστε το βούτυρο, την κρεμ φρες και τη μουστάρδα, πολτοποιήστε καλά και αλατοπιπερώστε κατά βούληση. Σερβίρισμα.

Καλή απόλαυση!