Μπορείτε να φρυγανίσετε μια μεγαλύτερη παρτίδα βρώμης και ξηρών καρπών εάν θέλετε να το φτιάξετε για αρκετές ημέρες. Θα διατηρηθούν για περίπου μια εβδομάδα.

Συστατικά

  • 40gr τυλιγμένη βρώμη (χρησιμοποιήστε βρώμη χωρίς γλουτένη εάν απαιτείται)
  • μικρές χούφτες φουντούκια
  • 150ml γάλα ή γάλα σόγιας
  • 1 κουταλιά της σούπας σιρόπι σφενδάμου
  • ½ μπανάνα, ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κακάο

Μέθοδος

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C/180C. Βάζουμε τη βρώμη και τα φουντούκια σε ταψί και φρυγανίζουμε για 7 λεπτά, μέχρι να μυρίσουν. Εναλλακτικά, φρυγανίζουμε σε ένα τηγάνι. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  2. Ψιλοκόβουμε τα φουντούκια και τα βάζουμε σε ένα βάζο με καπάκι. Προσθέστε τη βρώμη. Περιχύνουμε με το γάλα και το σιρόπι σφενδάμου και από πάνω ρίχνουμε τις μπανάνα και το κακάο. Αφήνουμε όλη τη νύχτα στο ψυγείο.
  3. Για να σερβίρετε, προσθέστε περισσότερες μπανάνα και κακάο, αν θέλετε.

Καλή απόλαυση!