Είναι γεγονός πως ολοένα και περισσότερες γυναίκες στρεφόμαστε στις φυτικές βαφές μαλλιών γιατί παράλληλα θέλουμε να τα προστατεύουμε κιόλας. Παρακάτω θα βρεις όλες τις απαντήσεις που ψάχνεις πριν πάρεις την απόφαση να βάψεις τα μαλλιά σου!

Capture

Πώς η φυτική βαφή σέβεται την ακεραιότητα της τρίχας;

Τα δύο βασικά συστατικά της, η σκόνη των φύλλων και το νερό, παίζουν σημαντικό ρόλο στη διαδικασία βαφής. Ενυδατώνοντας τα κονιορτοποιημένα φύλλα, το ζεστό νερό απελευθερώνει και διαλυτοποιεί τις πρόδρομες χημικές ενώσεις της βαφής που περιέχονται φυσιολογικά στη φυτική σκόνη. Κατά την εφαρμογή του μίγματος στα μαλλιά, το νερό που υπάρχει στο μίγμα διογκώνει φυσικά την τρίχα και ανοίγει ελαφρώς τα λέπια της, επιτρέποντας έτσι στις φυτικές χρωστικές να εισχωρήσουν απαλά στο εσωτερικό της τρίχας. Αποτέλεσμα: εντυπωσιακό χρώμα που διαρκεί και βέλτιστη ποιότητα μαλλιών.

Capture

Ποια είναι τα συστατικά που χρησιμοποιούνται; 

Αδιαμφισβήτητο σημείο αναφοράς στις φυτικές βαφές, η χέννα που χρησιμοποιείται στο Botanéa προέρχεται από τα φύλλα του φυτού Lawsonia Inermis, το οποίο καλλιεργείται στο Ρατζαστάν, στη βορειοδυτική Ινδία. Τα φύλλα της απελευθερώνουν τις ζεστές χάλκινες χρωστικές που ενδείκνυνται για ξανθά μαλλιά με χάλκινη ή σκούρα βάση. Το δεύτερο πρωταγωνιστικό φυτό της Botanéa: το λουλάκι, μια ισχυρή φυσική χρωστική που λαμβάνεται από το φυτό Indigofera Tinctoria, το οποίο καλλιεργείται στο Ταμίλ Ναντού, στη νότια Ινδία. Τα φύλλα του απελευθερώνουν μπλε έως βιολετί χρωστικές, οι οποίες ενδείκνυνται για μαλλιά με καστανή και σκούρα βάση και για να διευρύνουν την παλέτα των φυσικών και ψυχρών αποχρώσεων. Τέλος η κασσία, γνωστή και ως “ουδέτερη χέννα”, δεν έχει ιδιότητες βαφής. Λαμβάνεται από το φυτό Senna Alexandrina της ποικιλίας Angustifolia που καλλιεργείται σε διάφορες περιοχές της Ινδίας και επιλέχθηκε από τα Ερευνητικά Εργαστήρια της L’Oréal, για να χρησιμοποιείται ως ρυθμιστικός παράγοντας και παράγοντας για φωτεινότητα. Όταν συνδυάζονται με τα χρωστικά φυτά, οι απαλές ουδέτερες χρωστικές της κασσίας, που χρησιμοποιούνται κυρίως σε ξανθά μαλλιά, επιτρέπουν στους επαγγελματίες κομμωτές να δίνουν λάμψη στο χρώμα και να ρυθμίζουν την έντασή του.

Capture

Επέλεξε χρώμα

Για τις ξανθές γυναίκες που έχουν ή δεν έχουν λευκά ή για τις καστανές που έχουν λίγα λευκά, μία εφαρμογή είναι αρκετή. Αποτέλεσμα: ανάδειξη του χρώματος, φυσικά, φωτεινά και εντυπωσιακά ρεφλέ και αρμονικό καμουφλαρισμα των λευκών. Για όλες τις καστανές γυναίκες που έχουν πάνω από 30% λευκά, ο κομμωτής θα πραγματοποιήσει δύο διαδοχικές εφαρμογές , για να μπλέξει φυσικά τα λευκά μαλλιά με το χρώμα της βάσης, χωρίς ψεύτικο αποτέλεσμα ή διαφορά στη ρίζα.

Capture

Τι κάνει το toner;

Όπως ένα φρέσκο μήλο που κόβεται, τα σκούρα χρώματα που έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε λουλάκι μαυρίζουν… Έτσι την ημέρα της εφαρμογής, μπορεί να εμφανιστούν θαμπά ρεφλέ στα μαλλιά με πολλά λευκά και να διαρκέσουν μέχρι να οξειδωθεί το χρώμα, δηλαδή περίπου 48 ώρες. Για να ικανοποιεί τις πελάτισσες που μπορεί να δυσαρεστηθούν, το απαλό προϊόν εξουδετέρωσης Botanéa επιτρέπει στο κομμωτή να δίνει την επιθυμητή απόχρωση σε αυτά τα θαμπά ρεφλέ την ημέρα της βαφής, τη στιγμή που σταθεροποιείται το χρώμα. Το εξουδετερωτικό toner, που προορίζεται για μαλλιά με σκούρα βάση και μεγάλο ποσοστό λευκών, δεν απαιτεί τεστ αλλεργίας.

Και αν ακόμα προσπαθείς να αποφασίσεις τότε ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις τη νέα βαφή μαλλιών Botanéa της L’Oréal Professionnel!