Μια υγιεινή και νόστιμη συνταγή για όσους αγαπούν το ψάρι. Ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα που είναι γεμάτο γεύση και θρεπτικά συστατικά.

Υλικά:

  • 4 φιλέτα ψαριού (όπως μπακαλιάρος ή γλώσσα)
  • 2 καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Φρέσκο θυμάρι ή ρίγανη

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Τοποθετήστε τα φιλέτα ψαριού σε ένα λαδωμένο ταψί.
  3. Προσθέστε τα κομμένα λαχανικά γύρω από το ψάρι.
  4. Ρίξτε το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού πάνω από τα υλικά.
  5. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι και το φρέσκο θυμάρι ή ρίγανη.
  6. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά, μέχρι το ψάρι να είναι έτοιμο.
  7. Σερβίρετε ζεστό με φρέσκο ψωμί ή σαλάτα.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Χαρίσα ψάρι στο φούρνο με πλιγούρι