Η καλύτερη συνταγή για το πιο γευστικό red velvet cake που μπορείς να φτιάξεις για να ξετρελάνεις το έτερον ήμισυ την ημέρα των ερωτευμένων!

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Για την κρέμα

  • 660 γρ. Κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής
  • 500 γρ. Τυρί κρέμα
  • 130 γρ  Άχνη ζάχαρη

Για το παντεσπάνι

  • 10 αυγά
  • 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ (κοσκινισμένο)
  • 60 γρ. Κακάο
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 3 κ.σ baking powder
  • 1 κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Για το σιρόπι

  • 20 φράουλες
  • 100 γρ. Ζάχαρη

Θα χρειαστείτε μια φόρμα σε σχήμα καρδιάς και έξτρα φράουλες για το γαρνίρισμα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το παντεσπάνι

  • Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη στην δυνατή ταχύτητα του μίξερ για 7-8 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν παρά πολύ.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε στο χέρι με μια σπάτουλα ή σύρμα και απαλές κινήσεις μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
  • Προσθέτουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και πασπαλισμένη με λίγο αλεύρι για να ξεκολλήσει πιο εύκολα. Ψήνουμε στους 180°C σε αέρα για 30 λεπτά.
  • Εφόσον ψηθεί το παντεσπάνι μας, το αφαιρούμε από την φόρμα και το τοποθετούμε πάνω σε ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος.

Για την κρέμα

  • Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να γίνει μια σφιχτή κρεμα.
  • Τέλος την τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

Για το σιρόπι

  • Πλένουμε, καθαρίζουμε και τις ψιλοκόβουμε τις φράουλες. Τις τοποθετούμε σε ένα κατσαρολάκι και τις βράζουμε μαζί με την ζάχαρη για 5 λεπτά. Ανακατεύουμε κατα διαστήματα.

Σύνθεση

Οταν κρυώσουν καλά όλα τα υλικά, κόβουμε οριζόντια με μεγάλο και λεπτό μαχαίρι σε τρία κομμάτια. Τα απλώνουμε και τα σιροπιάζουμε με το σιρόπι φράουλας. Στη συνέχεια χωρίζουμε την κρέμα σε τρία μέρη και απλώνουμε το ένα μέρος πάνω στο παντεσπάνι που θα είναι η βάση μας. Τοποθετούμε το δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι πάνω στην κρέμα και συνεχίζουμε με το δεύτερο μέρος κρέμας. Σκεπάζουμε με το τελευταίο κομμάτι παντεσπάνι και με το υπόλοιπο της κρέμας καλύπτουμε το κέικ σε όλες τις επιφάνειες. Στο τέλος στολίζουμε το κέικ με φρέσκες φράουλες.

TIPS: Για πιο εύκολη σύνθεση και το καλύτερο αποτέλεσμα, προετοιμάστε ολα τα υλικά (παντεσπάνι, κρέμα, σιρόπι) από την προηγούμενη ημέρα και αφήστε τα να ξεκουραστούν στο ψυγείο.

Καλή απολαύση!!