Το roti είναι ένα παραδοσιακό ινδικό ψωμί που συνοδεύει ιδανικά πιάτα με κάρυ, προσφέροντας μια εναλλακτική λύση στο ρύζι. Η αφράτη, λεπτή υφή του απορροφά τις πλούσιες σάλτσες των φαγητών, δημιουργώντας έναν απολαυστικό συνδυασμό. Είναι εύκολο στην παρασκευή και αποτελεί μια εξαιρετική προσθήκη σε κάθε γεύμα με άρωμα Ινδίας!

Υλικά:

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή φυτικό λάδι
  • 3/4 φλιτζανιού ζεστό νερό (περίπου)

Οδηγίες:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι και το αλάτι. Προσθέστε το λάδι και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να γίνει σαν ψίχουλα.
  2. Ρίξτε σταδιακά το ζεστό νερό και ανακατέψτε με τα χέρια σας μέχρι να δημιουργηθεί μια μαλακή ζύμη. Αν η ζύμη είναι πολύ στεγνή, προσθέστε λίγο ακόμα νερό.
  3. Ζυμώστε τη ζύμη για περίπου 5-7 λεπτά μέχρι να γίνει λεία και ελαστική.
  4. Σκεπάστε τη ζύμη με μια πετσέτα και αφήστε την να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
  5. Χωρίστε τη ζύμη σε μικρές μπάλες (περίπου στο μέγεθος ενός αυγού) και ανοίξτε τες με έναν πλάστη σε στρογγυλά φύλλα πάχους 2 χιλιοστών.
  6. Ζεστάνετε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ψήστε το κάθε roti για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να εμφανιστούν καφετιές φουσκάλες. Μπορείτε να προσθέσετε λίγο λάδι στο τηγάνι, αν θέλετε πιο τραγανή υφή.
  7. Σερβίρετε ζεστό με το αγαπημένο σας κάρυ.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Naan bread: Αφράτο Ινδικό ψωμί

Leave a Reply

Your email address will not be published.