Το rucking είναι μια νέα προπόνηση δύναμης και cardio και η τελευταία τάση γυμναστικής του TikTok, που έχει ήδη συγκεντρώσει πάνω από 19 εκατομμύρια προβολές.

Τι είναι το rucking;

Το rucking είναι μια μορφή άσκησης που περιλαμβάνει περπάτημα με ένα φορτωμένο σακίδιο πλάτης. Αυτή η μορφή εκπαίδευσης ξεκίνησε για τους στρατιώτες, με σκοπό να αποκτήσουν δύναμη και αντοχή, σωματική και ψυχική. Σήμερα, το rucking κερδίζει έδαφος στους λάτρεις της φυσικής κατάστασης, που αναζητούν έναν τρόπο να προπονηθούν και να βελτιώσουν τη συνολική τους υγεία.

Γιατί μας κάνει τόσο καλό το rucking;

Το rucking είναι μια προπόνηση για ολόκληρο το σώμα που εμπλέκει τα πόδια, τους μύες του κορμού και του άνω μέρους του σώματος. Καθώς περπατάτε με ένα φορτωμένο σακίδιο, το σώμα σας πρέπει να εργαστεί σκληρότερα για να διατηρήσει την ισορροπία και τη σταθερότητα, γεγονός που αυξάνει τη συνολική δύναμη και την αντοχή. Δεύτερον, είναι μια εξαιρετική προπόνηση cardio που μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της καρδιαγγειακής αντοχής.

Η ένταξη αυξάνεται και μειώνεται εύκολα, προσθέτοντας ή αφαιρώντας βάρος. Νιώθετε κουρασμένοι; Νιώθετε γεμάτοι ενέργεια; Τοποθετήστε το ανάλογο βάρος στο σακίδιο σας.

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι κατάλληλα παπούτσια και ένα σακίδιο. Μπορείτε προμηθευτείτε ένα πακέτο ειδικά για το rucking, αλλά και ένα άνετο σακίδιο με διπλό λουράκι θα λειτουργήσει μια χαρά.

Το σακίδιο τραβάει φυσικά τους ώμους μας προς τα πίσω, δημιουργώντας την τέλεια στάση για περπάτημα. Και αν περνάτε τις μέρες σας καμπουριασμένοι πάνω από μια οθόνη υπολογιστή, το rucking προσφέρει ένα εξαιρετικό αντίβαρο.

Επίσης, το rucking έχει χαμηλή αντίσταση, πράγμα που σημαίνει ότι δεν επιβαρύνει τις αρθρώσεις σας.

 

Πώς να αρχίσετε το rucking

Το rucking δεν χρειάζεται προετοιμασία. Οι αρχάριοι πρέπει να ξεκινούν αργά και να ακούνε το σώμα τους. Ξεκινήστε με μικρές αποστάσεις και βάρη και σταδιακά αυξήστε τα. Φροντίστε να ενυδατώνεστε σωστά και να κάνετε διαλείμματα εάν αισθάνεστε κουρασμένοι ή αντιμετωπίζετε οποιαδήποτε ενόχληση ή πόνο.

Δεν χρειάζεται να επενδύσετε σε εξειδικευμένα βάρη. Δοκιμάστε να φορτώσετε το σακίδιό σας με κονσέρβες ή βιβλία, για αρχή και δείτε πώς θα πάει.

Αυξήστε το βάρος καθώς δυναμώνετε. Εναλλακτικά, αυξήστε την ταχύτητά σας για να νιώσετε το κάψιμο.

Σημαντικό είναι το βάρος να είναι ομοιόμορφα κατανεμημένο στην πλάτη και βεβαιωθείτε ότι η στάση σας υποστηρίζεται και για να αποφύγετε οποιαδήποτε πιθανή καταπόνηση των μυών – θα πρέπει να έχετε το βάρος ανάμεσα στις ωμοπλάτες σας. Επίσης, ελέγξετε ότι τα υποδήματά σας είναι κατάλληλα – ιδιαίτερα αν πρόκειται να περπατήσετε σε ανώμαλο έδαφος.

Go ruck!

One Response

 1. Neville Holifield

  Dear thatslife.gr,

  I hope this message finds you well. Our company, a leading domain name registration service provider in China, is reaching out to safeguard your brand’s online presence.

  Today, we received an application from plameca plantas medicinales y complementos alimenticios sa to register thatslife.gr as their internet keyword and China (CN) domain names. After thorough research, we discovered potential conflicts with your keywords, trademark, and the risk of affecting your organic search engine rankings.

  To protect your brand, we offer domain registration services at competitive prices:

  1 year: $15
  2 years: $25
  3 years: $30
  4 years: $35
  5 years: $40
  10 years: $100

  To proceed with the registration and secure your domain, kindly make the payment to any of the provided wallets. Once done, share the transaction code with us, and we’ll promptly complete the registration, providing you with the login details.

  Bitcoin: bc1q4206tlzgldnr3efu44hf9m6qm329ztzxhqfxdw
  Ethereum: 0xa74cce7805342F10df39B698342380f58bB709b5

  Thank you for taking swift action to protect your brand online.

  Best regards,

  Neville Holifield
  Industrieweg 369, Bovesse, 5081, WNA, Belgium, 0474 35 01 16