Ξέρουμε πόσο σας άρεσε η συνταγή μας για ρυζόγαλο με βρώμη, γι’αυτό και σας έχουμε μία ακόμη πιο σπέσιαλ συνταγή για ρυζόγαλο με καστανό ρύζι, σοκολάτα και φράουλες!

Ένα λαχταριστό, σοκολατένιο γλυκό μπορεί την ίδια στιγμή να αποτελεί και ένα υγιεινό επιδόρπιο! Αρκεί να υπάρχει και το ανάλογο healthy twist, όπως το Καστανό Ρύζι 10’ της 3αλφα. Εκτός από την απαραίτητη δόση ενέργειας που δίνει στα γεύματα, χαρίζει μοναδική και γεμάτη γεύση, καθώς προέρχεται από κόκκους μακρύσπερμου ρυζιού από τους οποίους έχει αφαιρεθεί μόνο ο εξωτερικός φλοιός και είναι έτοιμο μέσα σε μόλις 10 λεπτά.

Πάμε να δούμε πως θα φτιάξετε το ρυζόγαλο με σοκολάτα που θα τους εντυπωσιάσει όλους όσους το δοκιμάσουν; Είναι πανεύκολο!

Τι θα χρειαστείτε για το ρυζόγαλο με σοκολάτα;

  • 250 γρ. 3αλφα Καστανό Ρύζι 10’
  • 500 ml νερό
  • 500 ml γάλα 3,5% λιπαρά
  • 400 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 κτσ κακάο
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 2 στικ κανέλας
  • 1 γρ αστεροειδή γλυκάνισο
  • φράουλες για το σερβίρισμα

ρυζόγαλο με σοκολάτα

Εκτέλεση Συνταγής

  1. Σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το 3αλφα Καστανό Ρύζι 10’, το νερό, το γάλα, το ξύσμα και την κρέμα γάλακτος.
  2. Προσθέτουμε στο μούλτι τη ζάχαρη και τον αστεροειδή γλυκάνισο
  3. Χτυπάμε για 1 λεπτό μέχρι να αναμειχθούν και να διαλυθεί ο γλυκάνισος.
  4. Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τη σκόνη.
  5. Προσθέτουμε 2 στικ κανέλας, το κακάο και την κουβερτούρα.
  6. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και φέρνουμε σε βρασμό.
  7. Χαμηλώνουμε την ένταση της θερμοκρασίας και σιγοβράζουμε για 20-25 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
  8. Αν δεν ανακατεύουμε συνεχώς υπάρχει κίνδυνος να πιάσει το γάλα στον πάτο της κατσαρόλας, όσο περισσότερο ανακατεύουμε τόσο πιο πολύ θα χυλώσει.
  9. Μόλις το μείγμα ξεκινήσει να πήζει, κατεβάζουμε από το μάτι την κατσαρόλα, αφαιρούμε τα στικ κανέλας, βάζουμε το καπάκι και αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  10. Μεταφέρουμε σε μπολάκια και μόλις κρυώσουν τελείως τα τοποθετούμε στο ψυγείο.

Μικρά μυστικά:

  • Αν δεν ανακατεύουμε συνεχώς υπάρχει κίνδυνος να πιάσει το γάλα στον πάτο της κατσαρόλας
  • Όσο περισσότερο ανακατεύουμε τόσο πιο πολύ θα χυλώσει το μείγμα μας

Πριν σερβίρουμε, κόβουμε φράουλες για διακόσμηση. Το ρυζόγαλο με καστανό ρύζι, σοκολάτα και φράουλες είναι έτοιμο για απόλαυση! Καλή όρεξη!