Τα νεκταρίνια προσθέτουν μια φρουτώδη πινελιά στον κλασικό συνδυασμό ντομάτας, μοτσαρέλας και βασιλικού. Μερικές φορές γνωστή ως σαλάτα Caprese, πήρε το όνομά της από το ιταλικό νησί Κάπρι.

Συστατικά

  • 250g ώριμες ντομάτες
  • 2 μεγάλα ώριμα νεκταρίνια, περίπου 270g/9½oz, κομμένα στη μέση, αφαιρεμένα τα κουκούτσια
  • 50g βασιλικό
  • 80g έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 μπάλες μοτσαρέλα
  • θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι (προαιρετικά)

Μέθοδος

  1. Κόβουμε τις ντομάτες σε μέτρια προς μεγάλα κομμάτια και τα νεκταρίνια σε κομμάτια παρόμοιου μεγέθους. Βάζουμε τις ντομάτες και τα νεκταρίνια σε ένα σουρωτήρι με μια μεγάλη πρέζα θαλασσινό αλάτι, ανακατεύουμε να ενωθούν και μετά αφήνουμε να στραγγίξουν για 5 λεπτά.
  2. Αφαιρέστε τα φύλλα βασιλικού από τα κοτσάνια και κρατήστε μερικά μικρά φύλλα για γαρνίρισμα. Βάλτε 40g από τον βασιλικό σε ένα μπλέντερ με το ελαιόλαδο και χτυπήστε ελαφρά μέχρι να ενωθούν. Περάστε από ένα λεπτό κόσκινο σε ένα μπολ και αφήστε το στην άκρη.
  3. Σε μια σαλατιέρα βάζουμε τις ντομάτες και τα νεκταρίνια.
  4. Κόψτε τη μοτσαρέλα σε περίπου 8 κομμάτια (όμοιο σε μέγεθος με τις ντομάτες) και προσθέστε τη στη σαλατιέρα.
  5. Κόψτε ή ψιλοκόψτε τα κρατημένα φύλλα βασιλικού πάνω από τη σαλάτα και γυρίστε απαλά τη σαλάτα να ενωθεί.
  6. Για το σερβίρισμα, περιχύνουμε με το βασιλικό λάδι και, αν θέλουμε, τελειώνουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Σαλάτα με Καπνιστό Τόφου και Μάνγκο