Καρπούζι και φέτα; Φυσικά και ταιριάζει! Μια δροσιστική σαλάτα με αυτά τα δύο! Ένας δροσιστικός συνδυασμός καρπουζιού και φέτας με αγγούρι και μέντα, αυτή η σαλάτα φέρνει τις γεύσεις ενός ελληνικού νησιού στο καλοκαιρινό σας δείπνο.

Συστατικά

  • 1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
  • ½ κουταλιά της σούπας μέλι
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • ½ καρπούζι (ή 1 μικρό καρπούζι), περίπου 1,5kg
  • 1 αγγούρι, ξεφλουδισμένο
  • ½ ματσάκι φρέσκο ​​δυόσμο, τα φύλλα χοντροκομμένα
  • 200gr φέτα, θρυμματισμένη
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Μέθοδος

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε το ξύδι και αφήνουμε για 10 λεπτά.
  2. Χτυπάμε το μέλι και το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα.
  3. Ξεφλουδίστε το καρπούζι και κόψτε σε κομμάτια 2–3 εκ., πετάτε τυχόν εμφανή κουκούτσια (δεν πειράζει αν χάσετε μερικά). Κόβουμε το αγγούρι σε ελαφρώς μικρότερα κομμάτια. Τα προσθέτουμε και τα δύο στο μπολ με το ντρέσινγκ και μετά προσθέτουμε τον δυόσμο και τη φέτα. Ανακατεύουμε όλα μαζί και σερβίρουμε αμέσως.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Διαφορετικά ποπ κορν με espresso macchiato