Πολλά ζευγάρια πλέον αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες μιας σχέσης εξ αποστάσεως. Αναγκαστικές μετακινήσεις, σπουδές, επαγγελματικές υποχρεώσεις συχνά χωρίζουν δύο ανθρώπους που μπορεί να επιθυμούν να παραμείνουν μαζί. Άλλοι φαίνεται να ανανεώνονται μέσα από αυτή τη διαδικασία. Η απόσταση δίνει την ευκαιρία στα μέλη να επιθυμήσουν ο ένας τον άλλον, κρατώντας το ενδιαφέρον τους. Αν κι εσύ σχετίζεσαι με κάποιον που βρίσκεται μακριά για καιρό, δες ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσεις για να κρατήσεις τη σχέση σου ζωντανή.

1. Η τεχνολογία πρέπει να γίνει “κολλητή” σου

Σήμερα η απόσταση εκμηδενίζεται. Τα εργαλεία που υπάρχουν είναι περισσότερα από ποτέ. Μπορείς να μιλάς βλέποντας τον άλλον και να ανταλλάσσετε άφθονο φωτογραφικό υλικό, ανάλογα με τις διαθέσεις σας. Είναι σημαντικό όμως να μοιράζεστε την καθημερινότητά σας και να μην αναφέρεστε μόνο σε γενικολογίες. Σκοπός είναι να δημιουργηθεί μια ρουτίνα, για να μην χάνεται η σύνδεση μεταξύ σας.

2. Δεσμεύσου

Πριν αρχίσεις να σπαταλάς το χρόνο σου, βεβαιώσου ότι έχεις δεσμευτεί στη διαδικασία. Δεν έχει πολύ νόημα να “ψάχνεστε” και οι δύο σε διαφορετικά μέρη. Καλό είναι να υπάρχει ένα πλάνο για τη συνέχεια της σχέσης. Κάτι που και οι δύο να περιμένετε, στοχεύοντας στην κοινή εγκατάστασή σας σε ένα τόπο.

3. Κάντε πράγματα μαζί

Επειδή δεν είστε στο ίδιο σημείο, δε σημαίνει ότι δε μπορείτε να διασκεδάσετε μαζί. Σχεδιάστε μια βραδιά ταινίας μέσω Skype και σχολιάστε τα δρώμενα σαν να βρισκόσαστε στον ίδιο καναπέ.

4. Κάντε σχέδια

Ποια θα είναι η επόμενή σας συνάντηση; Σχεδιάστε τα διασκεδαστικά πράγματα που θα κάνετε μαζί όταν βρεθείτε. Θα σας φτιάξει τη διάθεση και θα αυξήσει την ανυπομονησία σας.

5. Διατήρησε την αυτοπεποίθησή σου

Δεν υπάρχει χειρότερος εχθρός από την ανασφάλεια σε αυτές τις περιπτώσεις. Αν αρχίσεις να “τσεκάρεις” το φίλο σου κάθε πέντε λεπτά, μάλλον θα διαλύσεις τη σχέση σου σε μια βδομάδα.  Ο τρόπος επικοινωνίας και οι ώρες εξαρτώνται από το πρόγραμμα και των δύο. Συνήθως συμβαίνει όταν είστε και οι δύο σπίτι. Κανείς δε θέλει να τον καταδιώκουν τις ώρες που βρίσκεται στη δουλειά.

6. Βάλε κανόνες και όρια

Μην κάνεις πράγματα που δε θα ήθελες ο άλλος να δει στα social media. Μείνει μακριά από καταστάσεις που θα έκαναν το σύντροφό σου να αισθανθεί άβολα. Δε χρειάζεται να παίρνεις άδεια για να βγεις έξω, απλώς καλό θα ήταν να θέσετε κάποιους κανόνες.