Η Balenciaga εξέδωσε μια δήλωση «καταδικάζοντας σθεναρά» την κακοποίηση παιδιών, ενώ αντιμετωπίζει τις συνέπειες για τις αμφιλεγόμενες διαφημιστικές της καμπάνιες που αφορούν παιδιά.

Τη Δευτέρα, ο οίκος μόδας μοιράστηκε μια νέα δήλωση στο Instagram στην οποία είπε ότι «θα ήθελε να αντιμετωπίσει τις διαμάχες γύρω από τις πρόσφατες διαφημιστικές της καμπάνιες».

Η Balenciaga αντιμετώπισε εκτεταμένες αντιδράσεις για δύο πρόσφατες διαφημιστικές καμπάνιες που αφορούσαν παιδιά. Μια από τις διαφημίσεις, η καμπάνια συλλογής δώρων του σχεδιαστή, παρουσίαζε παιδιά να ποζάρουν με τα πορτοφόλια της μάρκας με αρκουδάκι, τα οποία οι κριτικοί επεσήμαναν ότι φορούσαν αξεσουάρ BDSM και εξαρτήματα εμπνευσμένα από τη δουλεία.

Η δεύτερη διαφήμιση που εξετάζεται είναι η καμπάνια της Balenciaga για την Άνοιξη του 2023, για τη χρήση μιας εκτύπωσης απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου για την παιδική πορνογραφία.

Στην ανάρτηση, η επωνυμία σχεδιαστών έγραψε: «Καταδικάζουμε έντονα την κακοποίηση παιδιών. δεν ήταν ποτέ πρόθεσή μας να το συμπεριλάβουμε στην αφήγησή μας.

«Οι δύο ξεχωριστές εν λόγω διαφημιστικές καμπάνιες αντικατοπτρίζουν μια σειρά από σοβαρά λάθη για τα οποία η Balenciaga αναλαμβάνει την ευθύνη».

Παρά τη δήλωση, η αντίδραση για τις αμφιλεγόμενες διαφημίσεις συνεχίστηκε, με νέα κριτική να επικεντρώνεται στη συμπερίληψη ενός βιβλίου για τον Michaël Borremans, έναν Βέλγο καλλιτέχνη του οποίου το προηγούμενο έργο περιλάμβανε απεικονίσεις ευνουχισμένων παιδιών, στην καμπάνια της Άνοιξης του 2023.

Εν μέσω των συνεπειών, η Kylie Jenner έχει αρνηθεί τους ισχυρισμούς ότι δημοσίευσε φωτογραφίες της οικογένειάς της που δεν είχε ξαναδεί για να αποσπάσει την προσοχή από το σκάνδαλο.