Αυτή η απλή σαλάτα με σκουμπρί και πατάτα είναι τέλεια όταν θέλετε κάτι λίγο διαφορετικό για δείπνο. Το να φτιάξετε το δικό σας ντρέσινγκ το κάνει ιδιαίτερα ξεχωριστό.
Συστατικά
Για τις πατάτες
- 150g baby πατάτες, τριμμένες
- πρέζα αλάτι
Για το σκουμπρί
- 2 φιλέτα σκουμπρί
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα ολικής αλέσεως
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Για το ντρέσινγκ και τη σαλάτα
- 1 κουταλάκι μουστάρδα
- 1 κουταλιά της σούπας ξύδι από λευκό κρασί
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- στύψτε το χυμό λεμονιού
- 2 μαρούλια
Μέθοδος
- Φέρτε ένα τηγάνι με νερό να βράσει. Προσθέστε τις πατάτες και μαγειρέψτε για 8-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε και επιστρέφουμε στο τηγάνι να διατηρηθεί ζεστό.
- Για το σκουμπρί, προθερμαίνετε τη σχάρα στο ψηλό σημείο.
- Βάζετε τα φιλέτα σκουμπριού στο ταψί του γκριλ, αλείφετε με τη μουστάρδα ολικής αλέσεως και αλατοπιπερώνετε. Ψήστε τα στη σχάρα για 2-3 λεπτά, στη συνέχεια αναποδογυρίστε τα και ψήστε για ένα ακόμη λεπτό ή μέχρι να ψηθεί το σκουμπρί.
- Για το ντρέσινγκ και τη σαλάτα, χτυπήστε με σύρμα την αγγλική μουστάρδα, το ξύδι από λευκό κρασί, το λάδι και το χυμό λεμονιού μαζί σε ένα μπολ. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέστε τα φύλλα μαρουλιού στο μπολ και ανακατέψτε να ενωθούν.
- Μοιράστε το σκουμπρί σε δύο πιάτα, μαζί με τις πατάτες και τη σαλάτα. Σερβίρετε αμέσως.
Καλή απόλαυση!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;