Το Άγιο Πνεύμα είναι μια ημέρα γιορτής και χαράς που καλεί για ένα ξεχωριστό γλυκό. Τι καλύτερο από μια δροσερή και απολαυστική σοκολατένια μους με φράουλες; Η συνταγή αυτή είναι ιδανική για να γιορτάσετε με την οικογένεια και τους φίλους σας, προσφέροντας τους ένα γευστικό επιδόρπιο που θα κλέψει τις εντυπώσεις. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και απολαύστε ένα γλυκό που θα σας μείνει αξέχαστο.

Υλικά:

  • 200 γρ. κουβερτούρα σοκολάτας
  • 3 αυγά (χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια)
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτ. γλυκού βανίλια εκχύλισμα
  • 300 γρ. φράουλες (κομμένες σε φέτες)
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:

  1. Λιώσιμο Σοκολάτας:
    • Λιώστε την κουβερτούρα σοκολάτας σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει εντελώς. Αφήστε την να κρυώσει λίγο.
  2. Προετοιμασία Κρέμας:
    • Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με την βανίλια μέχρι να γίνει αφράτη και να σχηματιστούν κορυφές. Αφήστε την στο ψυγείο.
  3. Ανακάτεμα Κρόκων:
    • Σε ένα μπολ, χτυπήστε τους κρόκους αυγών με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατέψτε καλά.
  4. Χτύπημα Ασπραδιών:
    • Σε ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να σχηματίσουν σφιχτές κορυφές.
  5. Συνδυασμός Μείγματος:
    • Ενσωματώστε απαλά τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος στο μείγμα σοκολάτας. Στη συνέχεια, προσθέστε τα χτυπημένα ασπράδια σταδιακά, ανακατεύοντας προσεκτικά για να μη χάσουν τον όγκο τους.
  6. Σερβίρισμα:
    • Μοιράστε τη μους σε ποτήρια ή μπολ και βάλτε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
  7. Προετοιμασία Φράουλας:
    • Ανακατέψτε τις φράουλες με τη ζάχαρη άχνη και αφήστε τις για λίγα λεπτά να βγάλουν τα υγρά τους.
  8. Γαρνιτούρα:
    • Πριν σερβίρετε, προσθέστε τις φέτες φράουλας πάνω από τη μους.

Απολαύστε αυτό το εξαιρετικό γλυκό με τους αγαπημένους σας και γιορτάστε την ημέρα του Αγίου Πνεύματος με γεύση και στυλ!

Διάβασε επίσης:

Νόστιμο επιδόρπιο με κρέμα τυριού και φράουλες μόνο σε 10 λεπτά!

Leave a Reply

Your email address will not be published.