Σίγουρα θα ξέρεις την ιστορία του Νάρκισσου, του πανέμορφου νεαρού της αρχαιότητας ο οποίος αυτοκτόνησε επειδή δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι με τον εαυτό του. Αλλά μήπως στο πλάι σου έχεις έναν… απόγονο του;

 

ΟΚ, είναι καλό πράγμα να είναι κάποιος ερωτευμένος με τον εαυτό του ωστόσο μέσα σε μια σχέση μπορεί να αποδειχτεί καταστροφικό. Αν έχεις δίπλα σου έναν σύντροφο ο οποίος έχει ψύχωση με την δύναμη, την κυριαρχία και την επιβολή στους άλλους, τότε μάλλον έχεις δίπλα σου έναν νάρκισσο.

 

Αυτά είναι τα σημάδια που δείχνουν πως το αγόρι σου είναι νάρκισσος:

 

-Είναι πολύ όμορφος και κάνει τα πάντα για να το δείχνει

-Δεν δέχεται αστεία

-Η profile picture του στο Facebook είναι selfie

-Νομίζει πως το πέος του είναι το σημαντικότερο πράγμα στον κόσμο

-Σου λέει πότε μια κοπέλα τον κοιτάζει

-Οι περισσότερες φράσεις του ξεκινούν με τη λέξη “Εγώ”

-Σε κόβει την ώρα που μιλάς

-Δεν ζητάει συγγνώμη για τίποτα

-Καυχιέται για τα χρήματα που βγάζει, ακόμη και αν είναι λίγα

-Επιστρέφει σε κάθε καυγά που είχατε παλιότερα, θέλοντας να σου δείξει πως έφταιξες

-Διαρκώς συγκρίνεται με τους πρώην σου

-Μιλάει δυνατά στο τηλέφωνο μέσα στον κόσμο

-Ας το παραδεχτούμε. Είναι αντιπαθητικός!

 

Πως να τον αντιμετωπίσεις

 

Πρώτα από όλα “βγάλε” εγωισμό! Από την στιγμή που δεν μπορείς να κερδίσεις σε διαφωνία με έναν νάρκισσο, τότε μην την ξεκινάς. Ένας νάρκισσος πρέπει πάντα να έχει δίκιο (όσο το πιστεύει εκείνος) και θα μετατρέψει την διαφωνία σε έναν διαγωνισμό εγωισμού.

 

Πρέπει να γίνεις απόμακρη. Ένας νάρκισσος πάντα θα προσπαθήσει να σε μετατρέψει σε ότι θέλει εκείνος και να γίνει το κέντρο της προσοχής. Το βασικότερο είναι να πάρεις τον χρόνο σου και να δεις τι πραγματικά τι θες εσύ και όχι εκείνος.

 

Οι σχέσεις έχουν ελάχιστες πιθανότητες να διαρκέσουν για πάντα. Μπορείς να βγάλεις αστείες καταστάσεις στην καθημερινότητα σου έχοντας πλάι σου έναν νάρκισσο, οδηγώντας τον στα άκρα. Για παράδειγμα πες του πως η κολόνια του μυρίζει σαν καρότο και απλά απόλαυσε το υστερικό του παραλήρημα…