Αυτά τα μανιτάρια σοταρισμένα με βούτυρο σκόρδου είναι ένα απλό αλλά απολαυστικό πιάτο που αναδεικνύει τις γήινες γεύσεις των μανιταριών. Με λίγα μόνο υλικά, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα συνοδευτικό ή ορεκτικό που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας ή θα προσθέσει μια έκρηξη γεύσης στα καθημερινά σας γεύματα.

Συστατικά:

  • 300 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια (όπως button, cremini ή shiitake)
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Μαϊντανός φρέσκος, ψιλοκομμένος (για γαρνίρισμα, προαιρετικά)

Οδηγίες:

  1. Καθαρίστε τα μανιτάρια σκουπίζοντάς τα απαλά με ένα υγρό χαρτί. Στεγνώστε τα με μια πετσέτα κουζίνας.
  2. Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες ίσου μεγέθους. Εάν χρησιμοποιείτε μικρότερα μανιτάρια, μπορείτε να τα αφήσετε ολόκληρα.
  3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
  4. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο στο τηγάνι και σοτάρουμε για περίπου 1 λεπτό μέχρι να μυρίσει, προσέχοντας να μην καεί.
  5. Προσθέστε τα μανιτάρια σε φέτες στο τηγάνι απλώνοντάς τα σε ομοιόμορφη στρώση. Μαγειρέψτε για 6-8 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι τα μανιτάρια να μαλακώσουν και να ροδίσουν.
  6. Αλατοπιπερώνετε κατά βούληση, προσαρμόζοντας τις ποσότητες ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
  7. Μόλις ψηθούν, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
  8. Σερβίρετε τα σοταρισμένα μανιτάρια με βούτυρο σκόρδου ως συνοδευτικό ή χρησιμοποιήστε τα ως νόστιμη επικάλυψη για μπριζόλες, μπιφτέκια ή ζυμαρικά. Προαιρετικά, πασπαλίστε λίγο φρεσκοκομμένο μαϊντανό από πάνω για πρόσθετη φρεσκάδα.
  9. Απολαύστε την τέλεια δημιουργία σας!

Καλή επιτυχία!