Για τις κρύες μέρες του φθινοπώρου, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια ζεστή, βελούδινη σούπα που θα σε ζεστάνει και θα σε γεμίσει ενέργεια. Η σούπα καρότου με πορτοκάλι είναι μια μοναδική πρόταση που συνδυάζει την γλυκύτητα του καρότου με την φρεσκάδα του πορτοκαλιού, δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα που θα λατρέψεις!
Υλικά:
- 6 μεγάλα καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
- 1 πατάτα, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 πορτοκάλι (χυμός και ξύσμα)
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
- Λίγο κύμινο (προαιρετικά)
- Κρέμα γάλακτος ή γιαούρτι για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Ζέστανε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρισε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
- Πρόσθεσε τα καρότα και την πατάτα και σοτάρισε για 5-6 λεπτά.
- Ρίξε τον ζωμό, κάλυψε την κατσαρόλα και άφησέ τα να βράσουν για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Μόλις μαλακώσουν, πολτοποίησε τη σούπα με ραβδομπλέντερ μέχρι να γίνει βελούδινη.
- Πρόσθεσε τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, αλατοπιπέρωσε και πρόσθεσε το κύμινο αν θέλεις.
- Άφησέ τη να σιγοβράσει για 5 λεπτά ακόμα.
- Σέρβιρε τη σούπα ζεστή, προσθέτοντας από πάνω μια κουταλιά κρέμα γάλακτος ή γιαούρτι για πιο κρεμώδη υφή.
Καλή απόλαυση!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;
Leave a Reply