Η εύκολη συνταγή κρεμώδους σούπας με μπρόκολο και  με αφρώδη κρουτόν Stilton είναι η τέλεια συνταγή!

Συστατικά

  • 350gr μπρόκολο, μπουκετάκια και κοτσάνια κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 400ml ζωμός λαχανικών
  • 25gr βούτυρο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε φέτες
  • 50gr Stilton, θρυμματισμένο ή για γεύση
  • 100ml διπλή κρέμα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • πρέζα φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο

Για τα κρουτόν

  • 4 φέτες γαλλικό ψωμί
  • 100gr Stilton, σε φέτες

Μέθοδος

  1. Για τη σούπα, τοποθετήστε τα κομμάτια του μπρόκολου σε ένα γυάλινο μπολ. Περιχύνουμε τον ζωμό λαχανικών.
  2. Καλύψτε το μπολ με μεμβράνη και τοποθετήστε το στο φούρνο μικροκυμάτων. Μαγειρέψτε σε πλήρη ισχύ για τέσσερα λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε ένα τηγάνι μέχρι να ζεσταθεί και προσθέτουμε το βούτυρο. Όταν αρχίσει να αφρίζει, προσθέστε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και μαγειρέψτε για ένα λεπτό.
  4. Μεταφέρετε το βρασμένο μπρόκολο και τον ζωμό σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Προσθέστε τα τηγανητά φρέσκα κρεμμυδάκια, το Stilton και την κρέμα και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  5. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα τηγάνι και αφήστε το να σιγοβράσει απαλά.
  6. Εν τω μεταξύ, για τα κρουτόν, φρυγανίστε το γαλλικό ψωμί κάτω από μια σχάρα μέχρι να ροδίσει από κάθε πλευρά.
  7. Γεμίστε το ψωμί στη σχάρα με τις φέτες Stilton και επιστρέψτε στο γκριλ μέχρι να ροδίσει και να ροδίσει.
  8. Αλατοπιπερώνετε τη σούπα, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και μια πρέζα μοσχοκάρυδο.
  9. Μοιράζετε τη σούπα ισόποσα σε τέσσερα ζεστά μπολ και ρίχνετε από πάνω ένα κρουτόν Stilton. Σερβίρισμα.

Καλή επιτυχία!