Αυτή η σούπερ ανοιξιάτικη σαλάτα είναι απλά γεμάτη από τις φρέσκες γεύσεις της άνοιξης, το τέλειο γεύμα για μια ηλιόλουστη μέρα.

Συστατικά

Για την ανοιξιάτικη σαλάτα

  • 12 πατάτες Jersey Royal
  • 10 σπαράγγια, κομμένα
  • 150g νεαρά κουκιά, λοβό
  • 150g μπιζέλια, λοβό
  • 150g φρέσκα ή κατεψυγμένα φασόλια σόγιας
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα
  • ελαιόλαδο
  • 4 μωβ φέτες σπαραγγιού, κομμένα σε φέτες με αποφλοιωτή
  • 1 λεμόνι, μόνο χυμός
  • 2 ασκαλώνια, κομμένα σε ροδέλες
  • 15 φύλλα μέντας, 10 σχισμένα, 5 ψιλοκομμένα
  • μικρό μάτσο μαϊντανό
  • χούφτα κάρδαμο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για το ντρέσινγκ

  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
  • 5 κουταλιές της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι καρυδιού
  • 300ml ελαιόλαδο

Μέθοδος:

  1. Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βράσει και βράζουμε τις πατάτες, τις στραγγίζουμε και τις κόβουμε προσεκτικά στη μέση.
  2. Φέρτε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει. Ρίξτε μέσα τα πράσινα σπαράγγια, τα κουκιά, τα μπιζέλια, τα φασόλια σόγιας και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και μαγειρέψτε για μερικά λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα περνάμε κάτω από κρύο νερό.
  3. Απλώνουμε σε ένα ταψί με τις πατάτες. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
  4. Βάζετε τα μωβ σπαράγγια σε ένα μπολ και τα πασπαλίζετε με χυμό λεμονιού και αλάτι για να στεγνώσουν και να μαλακώσουν.
  5. Για το ντρέσινγκ, χτυπάμε σε ένα μπολ τη μουστάρδα και το ξύδι, προσθέτοντας σιγά σιγά τα λάδια. Πρέπει να έχει πυκνή σύσταση, σαν σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε με αρκετή ποσότητα και μαύρο πιπέρι.
  6. Ανακατεύουμε όλα τα λαχανικά με τα ασκαλώνια, τη μέντα, το μοσχοκάρυδο, το κάρδαμο και τους βλαστούς μπιζελιού και περιχύνουμε με το dressing.

Καλή απόλαυση με τη σούπερ ανοιξιάτικη σαλάτα!

Διάβασε επίσης:

Μανιτάρια σαλάτα με ρόδι και φρέσκο κρεμμυδάκι