Μακαρονόπιτα! Μια πίτα που δε φτιάχνουμε συχνά, όμως κάθε φορά αξίζει τον κόπο. Μπορεί να είναι λίγο «τσιμπημένη» σε θερμίδες, ωστόσο αποτελεί μια παρασκευή νόστιμη που κλέβει την παράσταση σε κάθε οικογενειακό τραπέζι. Δοκίμασε σήμερα να φτιάξεις μακαρονόπιτα με φύλλο.

Τι θα χρειαστείς

  • 1 πακέτο πένες ή άλλο ζυμαρικό με τρύπα
  • 6 φύλλα κρούστας
  • 300 γρ. φέτα σε κυβάκια
  • 200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 4 αυγά
  • 400 γρ. γάλα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το φύλλο

  • 1 αυγό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. γάλα

Εκτέλεση

Βράζουμε κανονικά τα μακαρόνια στο μισό χρόνο από αυτόν που αναγράφεται στη συσκευασία, τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε με λίγο ελαιόλαδο. Τα αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, το γιαούρτι, το γάλα, τα τυριά, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στα μακαρόνια που έχουν κρυώσει και ανακατεύουμε ξανά.

Ανοίγουμε το φύλλο και σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αυγό, το γάλα και το ελαιόλαδο για το άλειμμα.

Αλείφουμε το ταψί με λίγο λάδι και τοποθετούμε ένα ένα τα 3 φύλλα κρούστας. Τα περνάμε κάθε φορά με το άλειμμα. Ρίχνουμε μέσα τη γέμισή μας και τη στρώνουμε ομοιόμορφα. Από πάνω στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα, αλείφοντάς τα πάλι με το μείγμα του αυγού. Διπλώνουμε τις άκρες και τις στρίβουμε ομοιόμορφα. Ραντίζουμε την πίτα με λίγο νερό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 περίπου λεπτά.

Διαβάστε επίσης:

Γαρίδες σαγανάκι: Ο αγαπημένος μεζές του καλοκαιριού!