Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα σπιτικό γιαούρτι για να ξεκινήσεις τη μέρα σου γεμάτος ενέργεια. Απαλό, κρεμώδες και γεμάτο φυσική γεύση, γίνεται η ιδανική βάση για γκρανόλα, μούρα, κορν φλέικς ή ό,τι άλλο αγαπάς. Ετοίμασέ το εύκολα στο σπίτι και απόλαυσέ το με τα αγαπημένα σου υλικά!
Υλικά:
- 1 λίτρο φρέσκο πλήρες γάλα
- 2 κουταλιές της σούπας έτοιμο γιαούρτι (πλήρες και χωρίς ζάχαρη.
Εκτέλεση:
- Ζέσταμα του γάλακτος
Βάλε το γάλα σε μια κατσαρόλα και ζέστανε το σε μέτρια φωτιά, μέχρι να φτάσει τους 85°C (να αρχίσει να αχνίζει αλλά όχι να βράσει). - Αφήνουμε να κρυώσει
Βγάλε το γάλα από τη φωτιά και άφησέ το να κρυώσει μέχρι να φτάσει τους 45°C. Αν δεν έχεις θερμόμετρο, δοκίμασε με το δάχτυλό σου – θα πρέπει να είναι ζεστό, αλλά να μην καίει. - Προσθήκη του γιαουρτιού
Σε ένα μικρό μπολ, ανάμειξε το έτοιμο γιαούρτι με λίγο από το χλιαρό γάλα και μετά ρίξε το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα. Ανακάτεψε απαλά. - Ζύμωση
Μετέφερε το μείγμα σε γυάλινο ή πήλινο δοχείο. Σκέπασε το με πετσέτα κουζίνας και κράτησέ το ζεστό για 6-8 ώρες ή μέχρι να πήξει. Μπορείς να το βάλεις μέσα σε έναν φούρνο που έχεις ζεστάνει ελαφρώς και έχεις σβήσει. - Συντήρηση
Όταν το γιαούρτι είναι έτοιμο, φύλαξέ το στο ψυγείο. Διατηρείται για περίπου 1 εβδομάδα.
Σερβίρισμα:
Συνδύασέ το με γκρανόλα, σμέουρα, βατόμουρα και κορν φλέικς για ένα πλήρες πρωινό ή σνακ. Αν θέλεις, πρόσθεσε λίγο μέλι ή σιρόπι σφενδάμου για περισσότερη γλύκα.
Καλή απόλαυση!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;
Leave a Reply