Ο Γιώργος Μαζωνάκης θα πρωταγωνιστήσει στην ταινία μικρού μήκους, «Στον θρόνο του Ξέρξη». Η ταινία της Εύης Καλογηροπούλου θα συμμετάσχει στο κινηματογραφικό φεστιβάλ, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 18 έως τις 26 Μαΐου. Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στην Εβδομάδα Κριτικής το οποίο είναι το παράλληλο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ των Καννών.


Στην ταινία σύμφωνα με τον μύθο ο Πέρσης βασιλιάς Ξέρξης παρακολούθησε τη συντριπτική ήττα του στόλου του από τον θρόνο του ο οποίος βρίσκεται στο σημερινό Πέραμα.
Η επίσημη περιγραφή της ταινίας περιγράφει «Στην ταινία της, η Καλογηροπούλου επιλέγει να μιλήσει για το ανθρώπινο σώμα, την ομορφιά, το μάταιο της εργασίας, τις συνθήκες μιας παρανοϊκής παρακολούθησης, αλλά και ταυτόχρονα για το αίμα και τον αποχωρισμό, το φύλο, τη σεξουαλική επιθυμία και τα όριά της».

Παρακολουθούμε ανθρώπους που εργάζονται σκληρά στα Ναυπηγεία του Περάματος και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Ο ρόλος του Γιωργου Μαζωνάκη είναι αφηγματικός και υποδύεται έναν παλιότερο εργάτη. Περιλαμβάνει πολλά αυτοβιογραφικά στοιχειά αφού ο ίδιος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νίκαια και στα Ναυπηγεία Περάματος δούλευε σκληρά ο πατέρας του.

 

Δείτε επίσης: Τι θα δούμε αυτή την εβδομάδα στις κινηματογραφικές αίθουσες;