Έπεσε στην αντίληψη μας, μια συνταγή για χειροποίητο αντισηπτικό από την κυρία Adriana Siapca η οποία είναι ιατρός – αναισθησιολόγος. Η συνταγή αυτή είναι πολύ εύκολη και φτιάχνεται με υλικά που είτε έχουμε όλοι σπίτι μας, είτε μπορούμε να βρούμε πολύ εύκολα στο σουπερμάρκετ / φαρμακείο.

χειροποίητο αντισηπτικό

Καθώς σε πολλά καταστήματα υπάρχει έλλειψη από αντισηπτικά, η εναλλακτική αυτή λύση θα μας φανεί πολύ χρήσιμη. Με την συνταγή αυτή, θα έχετε ένα λίτρο από χειροποίητο αντισηπτικό στο σπίτι σας, κάθε στιγμή. Μπορείτε να το βάλετε σε καλά αποστειρωμένα δοχεία και να το μοιράσετε στην οικογένεια.

Το χειροποίητο αντισηπτικό είναι αποτελεσματικό και κατά τον κορωνοϊό COVID – 19 καθώς και για την εποχιακή γρίπη.

Τι υλικά θα χρειαστείτε για το χειροποίητο αντισηπτικό; 

  • 830 ml οινόπνευμα καθαρό από το σούπερ μάρκετ
  • 42 ml οξυζενέ 3%
  • 15 ml γλυκερίνη
  • 113 ml νερό βρασμένο κρύο
  • Λίγες σταγόνες από κάποιο αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σας (λεβάντα, κανέλα κλπ).

Εκτέλεση της Συνταγής 

  • Θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε τις δοσολογίες σωστά: ένας δοσομετρητής (όλοι έχουμε στην κουζίνα μας έναν τέτοιο) καθώς και μια σύριγγα των 20 ml για την ακρίβεια της συνταγής.
    Την γλυκερίνη, αν δεν έχουμε σπίτι, θα την βρούμε στο φαρμακείο όπως και το οξυζενέ.
  • Ανακατεύουμε σε ένα καθαρό δοχείο του λίτρου το οινόπνευμα με το οξυζενέ και το αιθέριο έλαιο. Έπειτα, βάζουμε την γλυκερίνη και μετά το ανακάτεμα ρίχνουμε το βρασμένο κρύο νερό.

Μόλις ετοιμάσατε ένα λίτρο αντισηπτικό! Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε όπως θέλετε! 

Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε ανά πάσα στιγμή να έχουμε στο σπίτι μας έμπιστο αντισηπτικό. Χρησιμοποιώντας μόνο υλικά που είναι εύκολο να προμηθευτούμε, θα έχουμε έτσι μία εναλλακτική στην περίπτωση που τελειώσουν οι έτοιμες επιλογές του εμπορίου.

Μην ξεχνάτε! Μόνο η χρήση αντισηπτικού δεν είναι αρκετή. Πρέπει να πλένουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα τα χέρια μας, για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα. Προστατευτείτε και προστατέψτε και τους γύρω σας.

Πολύ σημαντικό: Πλένουμε συχνά τα χέρια μας.