Κάθε Παρασκευή λέμε “Thank God It’s Friday” (T.G.I.F) και βάζουμε και ακούμε τα καλύτερα τραγούδια που γράφτηκαν για την 6η ημέρα της εβδομάδας. Αποφασίσαμε σήμερα να τα μοιραστούμε με εσάς για να σας μεταδώσουμε την θετική μας ενέργεια.

Friday I’m In Love – The Cure

Ίσως ο ύμνος της Παρασκευής. Εξυμνεί όχι μόνο την ημέρα αλλά και τον ίδιον τον έρωτα. «Δεν με νοιάζει εάν η Δευτέρα είναι στενάχωρη. Ούτε αν και Τρίτη, η Τετάρτη και η Πέμπτη είναι το ίδιο. Είναι Παρασκευή και είμαι ερωτευμένος» μας λένε οι The Cure.

Dancing Queen – ABBA

Ένα από τα καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών, μιλάει και αυτό για την ημέρα Παρασκευή. «Παρασκευή βράδυ και χαμηλώνουν τα φώτα. Ψάχνουμε που θα πάμε. Εκεί που θα παίζουν την σωστή μουσική». Αυτό το τραγούδι μας παρασύρει και θέλουμε και εμείς να γίνουμε βασίλισσες του χορού.

Friday on My Mind – The Easybeats

«Η Πέμπτη περνάει πολύ αργά, έχω την Παρασκευή στο μυαλό μου» Και οι The Easybeats στο τραγούδι του 1966 περίμεναν πως και πως να έρθει η Παρασκευούλα.

Ice Cube – Friday

Ένα από τα πιο εμβληματικά τραγούδια της old skool rap. Ο Ice Cube μας ενημερώνει ότι «Είναι Παρασκευή και είναι όλα “κομπλέ”».

Last Friday Night (T.G.I.F.) – Katy Perry

Με στοιχεία από την δεκαετία του 80′, η Katy Perry μας τραγουδάει για τις …τρέλες που κάνουμε την Παρασκευή. «Χορέψαμε πάνω στις μπάρες, ήπιαμε υπερβολικά πολλά σφηνάκια και μας έδιωξαν από το μπαρ» λέει η Πέρυ.  Πάρτυ, ποτά, γέλια, και επανάληψη ξανά την επόμενη Παρασκευή. Στο βίντεο κλιπ κάνει guest εμφάνιση και η Rebecca Black, τραγουδίστρια του ιστορικού πλέον τραγουδιού Friday, για το οποίο θα μάθουμε ακριβώς από κάτω.

Friday – Rebecca Black 

To τραγούδι αυτό είναι στην λίστα μας όχι επειδή είναι από τα καλύτερα τραγούδια που γράφτηκαν για την ημέρα Παρασκευή αλλά για τον αντίθετο λόγο. Είναι από τα χειρότερα τραγούδια που γράφτηκαν για τις Παρασκευές. Είναι ένα από τα βίντεο στο youtube με τα περισσότερα dislikes, με ποσοστό 76.79% (3,6 εκατομμύρια dislikes). Το τραγούδι θεωρήθηκε τόσο άσχημο που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της 13χρονης τότε Rebecca Black ενώ όπως η ίδια δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή της, η κακή δημοσιότητα που έλαβε την έριξε σε κατάθλιψη. Σήμερα, μετά από πολλή δουλειά στο image και την φωνή της, έχει πολύ καλύτερα τραγούδια στο ενεργητικό της και μία σχετικά καλή πορεία στην pop μουσική.

Μία Παρασκευή – Γλυκερία

Δεν θα μπορούσαμε να μην έχουμε και ελληνικό τραγούδι στην λίστα μας. Συγκεκριμένα, η Γλυκερία μας τραγουδάει το παραδοσιακό τραγούδι της Μακεδονίας. Βέβαια, το συγκεκριμένο τραγούδι δεν είναι για πάρτυ και έρωτες όπως τα άλλα μα για μία Παρασκευή που την πρωταγωνίστρια του τραγουδιού την έδιωξαν οι γονείς της από το σπίτι της. Η 1η ερμηνεία είναι της Δόμνας Σαμίου.