Πολλοί άνθρωποι φθάνουν σε ένα σημείο στην καριέρα τους, στο οποίο αποφασίζουν ότι θα ήθελαν περισσότερες ευθύνες στην δουλειά τους. Το να γίνεις manager ένας εξαιρετικός τρόπος εξελιχθείς – και ανελιχθείς – επαγγελματικά, ακόμα και να πληρώνεσαι πολύ παραπάνω.

 

Οι managers είναι υπεύθυνοι για το συντονισμό και την επίβλεψη πολλών εταιρικών projects και καθημερινών tasks.  Αυτό καθιστά τη θέση τους μοναδική στα ενδώτερα της εταιρείας – θέση η οποία έχει ιδιαίτερη σημασία για τη διατήρηση της επιχειρηματικής επιτυχίας. Όμως, το να είσαι manager δεν είναι πάντα εύκολο, συχνά θα βρεθείς να ανταγωνίζεσαι άλλους υποψήφιους, ακόμα και συναδέλφους, που θα έχουν τα κατάλληλα προσόντα για να αποκτήσουν τη θέση που θες.

 

Εμείς όμως εδώ στο That’s Life, επειδή νοιαζόμαστε για την ευημερία σου, σου παραθέτουμε τα 5 απαραίτητα βήματα που πρέπει να κάνεις, για να γίνεις ο πιο επιτυχημένος manager στην εταιρεία σου. Φύγαμε!

 

1. Άφησε τις προσδοκίες σου να γνωστοποιηθούν.

Εάν επιθυμείς να γίνεις manager, γνωστοποίησέ το! Παρόλο που δεν χρειάζεται να το διατυμπανίζεις παντού, καλό θα ήταν να γνωρίζουν οι σωστοί άνθρωποι ότι σκέφτεσαι να κάνεις το επόμενο βήμα, ώστε να μπορούν να σε βοηθήσουν να φτάσεις εκεί που θες. Άσε το σημερινό διευθυντή ή προϊστάμενό σου να γνωρίζει ότι φιλοδοξείς για περισσότερα και συνεργάσου μαζί του, για να αναπτύξεις τις δεξιότητες που χρειάζεσαι για να ανέλθεις.

 

2. Γίνε μέντορας.

Ρώτα τον διευθυντή ή τον προϊστάμενό σου εάν υπάρχουν ευκαιρίες για να γίνεις μέντορας ή να συμμετάσχεις σε κάποιο πρόγραμμα της εταιρείας σου, που θα σου αναθέσει έναν εκπαιδευόμενο. Αυτό μπορεί να είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να δείξεις ότι έχεις την εμπειρία να συνεργαστείς στενά με άλλους και να αναπτύξεις στέρεες διαπροσωπικές σχέσεις – ικανότητα απαραίτητη σε οποιαδήποτε διευθυντική θέση. Ή, εξέτασε το ενδεχόμενο να σε αναλάβει εσένα ένας μέντορας – κάποιος που έχει περισσότερη εμπειρία από εσένα μπορεί να σε βοηθήσει να προετοιμαστείς για περισσότερες ευθύνες.

 

3. Ενίσχυσε τις δεξιότητές σου.

Ως manager, θα έχεις λιγότερο ελεύθερο χρόνο, περισσότερη εξουσία, περισσότερη ηγεσία και πολλούς άλλους νέους ρόλους. Για το λόγο αυτό, είναι σημαντικό να ενισχύσεις τις δεξιότητές σου για να βεβαιωθείς ότι είσαι διατεθειμένος  να ανέβεις. Αξιολόγησε ενεργά τις δεξιότητες που έχεις ήδη και μίλα με όσους είναι ήδη σε διευθυντικές θέσεις, για να καθορίσεις ποιες δεξιότητες πρέπει να αποκτήσεις. Κάνε την έρευνά σου, ενημερώσου καθημερινά για τις τάσεις της αγοράς, και εκμεταλλεύσου κάθε ευκαιρία για να ακονήσεις τις ικανότητές σου.

 

4. Δείξε την αξία σου.

Είναι σημαντικό να αποδείξεις τις φιλοδοξίες σου. Αν νιώσεις ότι πρέπει να δείξεις στον προϊστάμενό σου πόσο πολύτιμος είσαι προτού να έχεις την ευκαιρία να αποκτήσεις μια υψηλότερη θέση, σκέψου το ενδεχόμενο ενός meeting και την προετοιμασία μιας παρουσίασης, που υπογραμμίζει τα επιτεύγματα και τις δεσμεύσεις σου προς την εταιρεία,  μέχρι στιγμής. Χρησιμοποίησε συγκεκριμένους αριθμούς για να περιγράψεις τα επιτεύγματά σου (π.χ. “αύξηση 40 τοις εκατό του πελατολογίου” ή “200.000 ευρώ συνολικά σε διαχειριζόμενους λογαριασμούς διαφημιζόμενων”), για να καταστήσεις τα επιχειρήματά σου αδιάψευστα.

 

5. Αξιολόγηση, αξιολόγηση, αξιολόγηση.

Ζήτα από τον προϊστάμενό σου ή/και τους συναδέλφους σου να αξιολογήσουν τις επιδόσεις σου μέχρι στιγμής. Ανταποκρίνεσαι σωστά στις εσωτερικές συγκρούσεις; Διαχειρίζεσαι καλά τις στρεσογόνες καταστάσεις; Είσαι σε θέση να ηγηθείς μιας ομάδας, χωρίς να προσπαθήσεις να πάρεις υπερβολικό τον έλεγχο – ή πολύ λίγο; Ρώτα την γνώμη των συναδέλφων σου ή του προϊστάμενού σου, για να καθορίσεις ποιά είναι τα δυνατά σου στοιχεία και πού πρέπει να βελτιωθείς. Αυτό θα δείξει ότι, οχι μόνο είσαι ανοιχτός σε κριτική και συνεχή βελτίωση, αλλά και ότι εκτιμάς τη γνώμη των μεμονωμένων μελών της ομάδας – κάτι που πρέπει να κάνει οποιοσδήποτε σωστός manager.

 

Αν συγκεκριμένα θες να γίνεις manager στον Τουριστικό Τομέα, η LE MONDE είναι εδώ για εσένα!

Συγκεκριμένα, στις 17 και τις 18 Σεπτεμβρίου, η LE MONDE θα υποδεχθεί στις υψηλών προδιαγραφών εγκαταστάσεις της στο Μοσχάτο, νέους και νέες επίδοξους σπουδαστές των ξενοδοχειακών και τουριστικών επαγγελμάτων, από 17 έως 40 ετών που επιθυμούν να ζήσουν από κοντά τι ακριβώς περιλαμβάνει η εκπαιδευτική εμπειρία LE MONDE. Οι τυχεροί που θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το εντελώς δωρεάν 2ήμερο εκπαιδευτικό LE MONDE Hotel Manager Bootcamp, θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στο site http://www.lemonde.edu.gr/bootcamp-hotel από τις 04/09 έως και τις 11/09 (23:59).

 

Tο LE MONDE Hotel Manager Bootcamp επιφυλάσσει στους συμμετέχοντες πολλές ευχάριστες εκπλήξεις! Εάν λοιπόν είσαι κι εσύ από 17 έως 40 ετών και ενδιαφέρεσαι να αποκτήσεις μια ολοκληρωμένη εκπαιδευτική εμπειρία στον τομέα της φιλοξενίας, μην χάνεις χρόνο, δήλωσε ΤΩΡΑ συμμετοχή και ανακάλυψε τι σημαίνει κορυφαίες ξενοδοχειακές και τουριστικές σπουδές!