Περνάμε περίπου μισή ώρα την ημέρα στο μπάνιο. Επειδή όμως χρησιμοποιούμε πολλά αντικείμενα προσωπικής φροντίδας, δε σημαίνει ότι πρέπει να τα αποθηκεύουμε εκεί. Για την ακρίβεια είναι απαραίτητο να απομακρύνουμε κάποια πράγματα από το μπάνιο άμεσα. Γνωρίζεις ότι μερικά “άκακα” εργαλεία υγιεινής όπως ένα ξυραφάκι μπορούν να επηρεάσουν την υγεία και την εμφάνισή σου όταν αποθηκεύονται σε λάθος μέρος; Ετοιμάσου λοιπόν για ανακατατάξεις στο μπάνιο! Αυτά είναι τα αντικείμενα που πρέπει να αλλάξουν θέση!

-Σαπούνι

Πολλοί τοποθετούν το σαπούνι στη μπανιέρα ή στο ντουζ. Αυτό είναι λάθος, καθώς πρακτικά μειώνεται η ζωή και η αποτελεσματικότητά του εξαιτίας των υδρατμών. Η καλύτερη τακτική είναι να αποθηκεύεις το σαπούνι σε ειδική θήκη, αφού στεγνώσει κάπου μακριά από τη μπανιέρα.

-Πινέλα για μακιγιάζ

Είναι σημαντικό να καθαρίζεις τακτικά τα πινέλα σου και να τα στεγνώνεις καλά. Σε αντίθετη περίπτωση αναπτύσσονται βακτήρια τα οποία θα καταλήξουν στην επιδερμίδα σου. Γι’ αυτό, βάλε τα σε ένα στεγνό μέρος μακριά από το νυπτήρα.

-Αρώματα

Τα αρώματα αποτελούν αγαπημένα προϊόντα. Η αποθήκευσή τους όμως στο μπάνιο τα καταστρέφει. Χάνουν τη φρεσκάδα τους και αποπνέουν μια πιο ξινή μυρωδιά. Επίλεξε ένα ντουλάπι για να τα προστατεύσεις.

-Πετσέτες

Το χειρότερο που έχεις να κάνεις είναι να αφήνεις τις βρεγμένες πετσέτες στο μπάνιο. Πρέπει να χρησιμοποιούνται 3 φορές περίπου και να είναι τελείως στεγνές μέχρι την επόμενη χρήση. Αυτό επιβάλλουν οι κανόνες υγιεινής.

-Ξυραφάκια

Τα ξυραφάκια, όταν βρίσκονται σε υγρό μέρος, σκουριάζουν. Μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στο δέρμα σου, οπότε μη τα αφήνεις στο ντουζ ή δίπλα στη μπανιέρα.

-Κρέμες προσώπου

Οι κρέμες πρέπει να είναι κλειστές, σχεδόν σφραγισμένες. Οι υδρατμοί ευνοούν την ανάπτυξη μικροβίων, ενώ παράλληλα επηρεάζουν τη σύσταση της κρέμας διαχωρίζοντας τα συστατικά της. Το καλύτερο μέρος για τις ενυδατικές σου είναι ένα ντουλάπι έξω από το μπάνιο.

-Κοσμήματα

Το μπάνιο δεν είναι το σωστό μέρος για τα κοσμήματά σου. Χάνουν τη λάμψη τους και οξειδώνονται πιο γρήγορα, ακόμα κι αν τα βγάζεις για λίγο πριν μπεις στο ντουζ.

-Το κινητό

Το να παίρνεις το κινητό στο μπάνιο δεν είναι ασφαλές. Καλύτερα να επενδύσεις σε ένα αδιάβροχο ηχείο, για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.