Πόντο-πόντο πλέκεται το νήμα για να δημιουργήσει τα πιο γλυκά και μαλακά κουκλάκια!  Μία-μία περνιούνται οι χάντρες στην κλωστή και μία-μία πλέκονται για να δημιουργήσουν τα πιο ιδιαίτερα και πρωτότυπα κοσμήματα!

Η Μιρένα Γεράκη, δημιουργεί κουκλάκια και κοσμήματα με κλωστή. Και το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από πρωτότυπο, ενώ η σειρά SOS, τα τρία αρκουδάκια σε διαφορετικά χρώματα το καθένα, “ζουν” μέσα τους με τον… πνεύμα των Χριστουγέννων! Το πνεύμα της αλληλεγγύης και της προσφοράς. Γιατί με κάθε Αρκουδάκι SOS που αγοράζουμε, 100% χειροποίητο από τα… χεράκια της Μιρένας, 1 ευρώ πηγαίνει στα Παιδικά Χωριά SOS!

Εμείς ρωτήσαμε την Μιρένα και πήραμε όλες τις απαντήσεις για τα amigurumi:

-Πώς ξεκίνησε η ιδέα για τα κουκλάκια;
Ξεκίνησα να πλέκω πριν περίπου 3 χρόνια… Μέχρι τότε, νόμιζα ότι το βελονάκι χρησιμεύει μόνο για να φτιάχνεις σεμεδάκια, ξέρετε αυτά που βάζαμε παλιά πάνω στην τηλεόραση και έκρυβαν τη μισή εικόνα; Ψάχνοντας όμως το θέμα ανακάλυψα ότι, εκτός των άλλων, με το βελονάκι μπορείς να πλέξεις και γλυκά κουκλάκια! Τα πλεκτά αυτά κουκλάκια λέγονται amigurumi και η τέχνη προέρχεται από την Ιαπωνία. Έτσι, ξεκίνησα, πλέκοντας στην αρχή κουκλάκια για τα δικά μου παιδιά, μετά για τους φίλους των παιδιών μου και τα παιδιά των φίλων μου και από πέρσι τα διαθέτω και προς πώληση στο ηλεκτρονικό μου κατάστημα!

-Πόσο χρόνο διαθέτεις για να φτιάξεις ένα κουκλάκι;
Χμ, αυτό εξαρτάται! Κάθε amigurumi έχει ένα βαθμό δυσκολίας, μικρότερο ή μεγαλύτερο. Επίσης, παίζει ρόλο και το μέγεθος: όσο μεγαλύτερο, τόσο πιο χρονοβόρο!

– Πες μας τα πάντα για το Αρκουδάκι SOS. Τι κάνει το συγκεκριμένο κουκλάκι να ξεχωρίζει;
Το Αρκουδάκι SOS είναι ένα project πολύ κοντινό στην καρδιά μου! Με λίγα λόγια, πρόκειται για ένα γλυκό αρκουδάκι, 100% χειροποίητο από εμένα, διαθέσιμο σε γαλάζιο, ροζ και λευκό χρώμα. Και ξεχωρίζει γιατί αγοράζοντας ένα Αρκουδάκι SOS αποκλειστικά από το ηλεκτρονικό μου κατάστημα στο jamjar προσφέρετε 1€ για την ενίσχυση των Παιδικών Χωριών SOS!

1 2 3
Σε ό,τι αφορά στα τεχνικά ζητήματα, το Aρκουδάκι SOS έχει ύψος περίπου 15 εκατοστά, είναι φτιαγμένο από συνθετικό νήμα και υποαλλεργικό γέμισμα και φτιάχνεται σε περιβάλλον smoke-free και pet-free… Άρα, απόλυτα ασφαλές για παιδάκια όλων των ηλικιών!

-Υπάρχει κάποιο σχέδιο που θα ήθελες να δημιουργήσεις αλλά ακόμα δεν σου… βγαίνει;
Έχω διάφορα στο μυαλό μου… Θα ήθελα να δημιουργήσω πλάσματα βγαλμένα από την ελληνική μυθολογία! Θα ήθελα επίσης να πλέξω ένα τεράστιο amigurumi μια μέρα! Ιδέες υπάρχουν!

– Τι να περιμένουμε από το Mirena Made στο μέλλον;
Σε πρώτη φάση, καινούργια σχέδια! Και θα σας πρότεινα να έχετε στο νου σας και το Αρκουδάκι SOS… θα κυκλοφορήσει σύντομα και σε νέες, limited εκδόσεις! Δεν μπορώ να σας πω περισσότερα όμως, είναι έκπληξη!

-Μια ευχή για την χρονιά που έρχεται και την χρονιά που φεύγει;
Όσο κλισέ κι αν ακουστεί, θα το πω γιατί στην πραγματικότητα δεν είναι: εύχομαι μόνο υγεία σε όλον τον κόσμο και το 2018 να φέρει σε όλους αυτό που επιθυμούν!!!

Instagram @bymirenamade
Facebook /bymirenamade

About The Author