Φωτογραφία: Βαγγέλης Πρασσάς

Κείμενο: Δημήτρης Σκιάννης

Σάββατο βράδυ, ανεβαίνω τη Θεμιστοκλέους. Έξω από ένα μαγαζί, σε μια από τις κλασικές “εσοχές” που κάνουν τα κτίρια στο κέντρο, δύο νεαροί και μια κοπέλα “ζωγραφίζουν”. Ο ένας πάνω σε μια σκάλα και οι άλλοι δύο να κρατάνε τσίλιες, μπας και σκάσει κάνας περίεργος. Και η ώρα είναι μόλις 10 το βράδυ. Ωστόσο, δεν φαντάζει περίεργο το σκηνικό, αλλά ούτε και παράνομο. Τα graffiti, τα σωστά και εμπνευσμένα, ομορφαίνουν μια περιοχή σαν τα Εξάρχεια και της δίνουν λίγο ακόμη “χαρακτήρα”. Και είναι κοινό μυστικό πως κανένας αστυνομικός δε θα τολμήσει να πλησιάσει εκεί για να τους κηνυγήσει, αλλά ίσως φυλάγονται από “άλλους”.

Το άβατο καλά κρατεί.

Τα φωτογραφικά αφιερώματα έχουν τεράστια ισχύ, συχνά πολύ μεγαλύτερη από οποιοδήποτε “γραπτό” αφιέρωμα. Και περιοχές όπως τα Εξάρχεια, περιγράφονται πιό γλαφυρά με τον τρόπο αυτό, αφού ό,τι και να γράψεις, δε θα καταφέρεις ποτέ να δώσεις μια ιδέα γι’αυτά σε κάποιον που δεν τα έχει διασχίσει καν. Ιδού, λοιπόν, τα Εξάρχεια μέσα από 23 φωτογραφίες.

εξαρχεια (23) (Large) εξαρχεια (22) (Large) εξαρχεια (21) (Large) εξαρχεια (20) (Large) εξαρχεια (19) (Large) εξαρχεια (18) (Large) εξαρχεια (17) (Large) εξαρχεια (16) (Large) εξαρχεια (15) (Large) εξαρχεια (14) (Large) εξαρχεια (13) (Large) εξαρχεια (12) (Large) εξαρχεια (11) (Large) εξαρχεια (10) (Large) εξαρχεια (9) (Large) εξαρχεια (8) (Large) εξαρχεια (7) (Large) εξαρχεια (6) (Large) εξαρχεια (5) (Large) εξαρχεια (4) (Large) εξαρχεια (3) (Large) εξαρχεια (2) (Large) εξαρχεια (1) (Large)