Οι (πρώην πλέον) Δούκας και Δούκισσα του Σάσσεξ, Χάρυ και Μέγκαν Μαρκλ ανακοίνωσαν ότι παραιτούνται από τα βασιλικά τους δικαιώματα, θα ανεξαρτητοποιηθούν από την βασιλική οικογένεια και θα ξεκινήσουν την δική σου ζωή με τον γιο τους Άρτσι στον Καναδά. Για πολλούς αυτή η είδηση ήταν έκπληξη, όμως στην πραγματικότητα μας είχαν δημιουργηθεί υποψίες εδώ και καιρό. Ας θυμηθούμε μερικές φορές που το ζευγάρι αψήφησε το πρωτόκολλο του παλατιού.

Δημόσιες Εμφανίσεις του ζευγαριού

Σε αντίθεση με άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας, ο Χάρυ και η Μέγκαν δεν διστάζουν να δείχουν πόσο ερωτευμένοι είναι και στις δημόσιες εμφανίσεις τους. Οι φωτογραφίες από τις δημόσιες εμφανίσεις τους είναι τρυφερές, ρομαντικές και το ζευγάρι φαίνεται ιδιαίτερα «απτικό». Αγκαλιάζονται, αγγίζουν ο ένας τον άλλον και περπατούν ακόμη και χέρι – χέρι. Μάλιστα, δύο μήνες μετά τον γάμο τους φωτογραφήθηκαν σε δημόσια εμφάνισή τους να φιλιούνται, κάτι που δεν συνηθίζουμε να βλέπουμε από την βασιλική οικογένεια.

Η γαμήλια τελετή

Το ζευγάρι φρόντισε ο γάμος να γίνει σύμφωνα με τους δικούς τους κανόνες. Αρχικά, ο πατέρας της Μέγκαν δεν μπορούσε να παρευρεθεί στον γάμο, έτσι η νύφη αποφάσισε να περπατήσει μόνη της και να μην την συνοδέψει κανείς μέσα στην εκκλησία. Επίσης, επέλεξε να μην έχει παράνυμφους. Ακόμη, ο ιερέας που επέλεξε το ζευγάρι απήγγειλε λόγια του Martin Luther King κατά την διάρκεια της τελετής και η χορωδία αποτελείτο μόνο από έγχρωμα μέλη. Η επιλογή έγινε ως φόρος τιμής για την μάυρη κοινότητα, καθώς η Μέγκαν είναι αφροαμερικανή από την μεριά της μητέρας της.

Ο ακτιβισμός της Μέγκαν

Πρωτού η Μέγκαν Μαρκλ γίνει Δούκισσα, ήταν πετυχημένη ηθοποιός και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα μειονοτήτων. Είχε το δικό της blog και μιλούσε συχνά σε εκδηλωσεις και συνέδρια. Μετά τον γάμο της με τον Χάρυ, της δόθηκε προσωπική ιστοσελίδα μέσα στο site του παλατιού όπου αναφέρεται εκτενώς η δράση της καθώς και το γεγονός πως είναι φεμινίστρια, χαρακτηρισμοί πρωτόγνωροι για την βασιλική οικογένεια.

Το ντύσιμο της Μέγκαν

Εάν και η νέα δούκισσα του Σάσσεξ άλλαξε εμφανώς τον τρόπο που ντύνεται για να συμβαδίσει με τις απαιτήσεις του πρωτόκολλου, δεν διστάζει να συνεχίζει να βάζει την προσωπική της πινελιά. Ατημέλητοι κότσοι, κυμματιστά μαλλιά, μάυρα παντελόνια και φορέματα μέχρι το γόνατο είναι μερικά απο τα στοιχεία στο ντύσιμό της που ίσως το παλάτι να μην εγκρίνει. Το σίγουρο είναι ότι συνεχίζει να δείχνει κομψή.

[πηγή: flickr]

[πηγή: flickr]

Η μετακόμιση από το παλάτι

Τον Μάρτιο του 2019 το ζευγάρι ανακοίνωσε ότι θα αποχωριστεί τον Πρίγκιπα Γουίλλιαμ και την Κέιτ Μίντλετον και θα μετακομίσουν. Καθ’όλη τη διάρκεια του 2019 κυκλοφορούσαν έντονες φήμες ότι η Μέγκαν και η Κέιτ δεν έχουν καλές σχέσεις. Φημολογείται ότι αυτό έκανε το ζευγάρι να απομακρυνθεί ακόμη περισσότερα από τα βασιλικά δρώμενα. Ακόμη, σε πολλές εκδηλώσεις του παλατιού όπως τον εορτασμό των χριστουγέννων, το ζευγάρι απουσίαζε για να περάσει μόνο του ιδιωτικές στιγμές.

Το ίνσταγκραμ του ζευγαριού

Άλλο ένα πράγμα που η Μέγκαν αναγκάστηκε να αφήσει πίσω της λόγω της σχέσης της με τον Χάρυ ήταν τα πετυχημένα social media της, μεταξύ αυτών και το instagram. Πρόσφατα το ζευγάρι έφτιαξε νέο, κοινό λογαριασμό στο ίνσταγκραμ, κάτι που δεν συνηθίζουν οι «γαλαζοαίματοι». Μάλιστα, η ανακοίνωση της αποχώρισής τους από την βασιλική οικογένεια έγινε μέσω του νέου τους λογαριασμού (δείτε παρακάτω).

View this post on Instagram

“After many months of reflection and internal discussions, we have chosen to make a transition this year in starting to carve out a progressive new role within this institution. We intend to step back as ‘senior’ members of the Royal Family and work to become financially independent, while continuing to fully support Her Majesty The Queen. It is with your encouragement, particularly over the last few years, that we feel prepared to make this adjustment. We now plan to balance our time between the United Kingdom and North America, continuing to honour our duty to The Queen, the Commonwealth, and our patronages. This geographic balance will enable us to raise our son with an appreciation for the royal tradition into which he was born, while also providing our family with the space to focus on the next chapter, including the launch of our new charitable entity. We look forward to sharing the full details of this exciting next step in due course, as we continue to collaborate with Her Majesty The Queen, The Prince of Wales, The Duke of Cambridge and all relevant parties. Until then, please accept our deepest thanks for your continued support.” – The Duke and Duchess of Sussex For more information, please visit sussexroyal.com (link in bio) Image © PA

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on

Η γέννηση του γιού τους Άρτσι

Για άλλη μια φορά, το ζευγάρι έκανε τα πράγματα με τον δικό τους τρόπο. Όταν η Μέγκαν ήταν έγκυος, ανακοίνωσε ότι δεν θα γεννήσει στο βασιλικό παλάτι με τους γιατρούς της οικογένειας, αλλά με μαία που θα επιλέξει εκείνη. Επίσης, δεν ανακοίνωσαν αμέσως την γέννηση του γιού τους, μα περίμεναν αρκετές μέρες μέχρι να φωτογραφηθούν επίσημα με το νεογέννητο.