Η καραντίνα αποτελεί ιδανική περίοδο για να πραγματοποιήσουμε αλλαγές στο σπίτι. Όλοι ονειρευόμαστε προσθήκες που θα βελτιώσουν το χώρο, χαρίζοντάς μας στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς! Οι ιδέες διακόσμησης συνήθως “τρέχουν” στο μυαλό μας. Όμως, όταν τις εφαρμόζουμε, η πραγματικότητα διαφέρει από αυτό που είχαμε ονειρευτεί. Κάποιες από τις επιλογές μας μπορεί να μην είναι τελικά και τόσο επιτυχημένες. Έχεις αναρωτηθεί γιατί συμβαίνει αυτό; Μα φυσικά επειδή η επιτυχία της διακόσμησης “κρύβεται” στις λεπτομέρειες! Είναι κρίμα να σπαταλάς χρόνο και χρήματα χωρίς να επιτυγχάνεις να μετατρέψεις το σπίτι σου στον παράδεισο που πάντα ονειρευόσουν.

Δες, λοιπόν, τα πιο συνηθισμένα λάθη διακόσμησης που κάνουμε όλοι και προσπάθησε να τα αποφύγεις!

Προσθήκες χωρίς να πάρεις πρώτα τα μέτρα

Δυστυχώς, όταν αγοράζεις συσκευές, ακόμα και έναν απλό φούρνο μικροκυμάτων, χωρίς να μετρήσεις τις επιφάνειες, το πιθανότερο είναι να μην ταιριάζουν στην κουζίνα σου. Να έχεις υπόψη ότι κάτι που σου αρέσει σε ένα κατάστημα δε σημαίνει ότι “δένει” με το δικό σου σπίτι.

Μια μόνο πηγή φωτός

Μπορεί να είναι πρακτικό, αλλά δε συνιστάται να φωτίζεις όλο το δωμάτιο με ένα μόνο φωτιστικό. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το φως πρέπει να έρχεται από διαφορετικές πηγές. Μόνο έτσι θα νιώσεις ότι ο χώρος σου αποπνέει ευχάριστη αίσθηση.

Όλα τα έπιπλα από ένα κατάστημα

Είναι σαν αγοράζεις όλο το σύνολο που βλέπεις πάνω σε ένα μοντέλο. Στην αρχή δείχνει όμορφο. Στη συνέχεια όμως διαπιστώνεις ότι κάτι δεν πάει καλά. Οι διακοσμητές συμβουλεύουν ότι οι προσθήκες πρέπει να γίνονται σιγά σιγά. Με αυτό τον τρόπο θα εντάξεις στο περιβάλλον έπιπλα που εξυπηρετούν όντως τις ανάγκες σου και βγάζουν νόημα στο χώρο.

Πολλά μικρά αντικείμενα αντί για ένα μεγάλο

Οι περισσότεροι από εμάς, για να εξοικονομήσουμε χρήματα, συχνά αγοράζουμε πολλά φτηνά αντικείμενα αντί να επενδύσουμε σε ένα μεγάλο. Αυτό το συναντάμε κυρίως στη διακόσμηση του τοίχου. Στο τέλος καταλήγουμε να έχουμε ξοδέψει περισσότερα από ότι κόστιζε ο μεγάλος πίνακας που τσιγκουνευτήκαμε να αγοράσουμε. Παράλληλα, το σαλόνι μετατρέπεται σε χάος!

Υπερυψωμένα κρεβάτια για παιδιά

Πολλοί γονείς προχωρούν σε αυτή την επιλογή. Τη θεωρούν πιο ασφαλή, παρόλο που οι ειδικοί διαφωνούν. Τα παιδικά κρεβάτια, για να δείχνουν αρμονικά στο χώρο, πρέπει να επιτρέπουν στο παιδί να ανεβοκατεβαίνει χωρίς βοήθεια.

Λάθος τοποθέτηση στα ντουλάπια

Πόσες φορές έχεις χτυπήσει το κεφάλι σου στο ντουλάπι της κουζίνας; αυτό συμβαίνει γιατί δεν έχουν γίνει οι σωστές μετρήσεις εξ’ αρχής. Η κατάλληλη τοποθέτηση των ντουλαπιών στο χώρο δεν θα σου εξασφαλίσει μόνο τη διακόσμηση που ονειρευόσουν αλλά και τη σωματική σου ακεραιότητα!