Στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ειρήνης  την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου, η Teleperformance Greece, μέλος του πολυεθνικού ομίλου της Teleperformance,  διοργάνωσε μια ιδιαίτερη γιορτή αφιερωμένη στην ανθρώπινη επαφή, στην Αθήνα.

Η ενέργεια ήταν μια κοινωνική πρωτοβουλία της Teleperformance Greece, η οποία έχει βραβευθεί διαχρονικά για τις εταιρικές της δράσεις στον τομέα των Ανθρώπινων Πόρων. Η εταιρεία είναι ένα πρότυπο διαπολιτισμικής συνεργασίας, καθώς απασχολεί περισσότερους από 7.000 ανθρώπους από 91 διαφορετικές εθνικότητες, που μιλούν 36 διαφορετικές γλώσσες και συνεργάζονται σε ένα σύγχρονο πολυπολιτισμικό εργασιακό περιβάλλον στην Αθήνα. Στόχος της ανθρωποκεντρικής αυτής καμπάνιας της Teleperformance Greece, είναι η προώθηση των σημαντικών και επίκαιρων μηνυμάτων του σεβασμού της διαφορετικότητας, της αξίας της συνύπαρξης αλλά και της καταπολέμησης των διακρίσεων.’

Στο Πάρκο Ελευθερίας, στην καρδιά της πόλης, στήθηκε ένα πολύ ιδιαίτερο δρώμενο το οποίο θα χαραχθεί στη μνήμη όλων όσων συμμετείχαν σε αυτό. Άνθρωποι όλων των ηλικιών και των εθνικοτήτων είχαν την ευκαιρία να κάτσουν απέναντι ο ένας στον άλλο και να κοιταχτούν στα μάτια για ένα ολόκληρο λεπτό, παίρνοντας μέρος σε μια άκρως βιωματική και απελευθερωτική διαδικασία. Σε μια εποχή που λείπει η απευθείας ανθρώπινη επαφή και που τα μάτια μας είναι στραμμένα σε κάθε λογής οθόνες, το να βρεθούμε πρόσωπο με πρόσωπο με κάποιον γίνεται αυτομάτως πιο σημαντικό και μας δίνει την ευκαιρία να τον κατανοήσουμε και να έρθουμε πιο κοντά του ακόμα και αν φαινομενικά διαφέρουμε πολύ.

Ένας μεγάλος αριθμός κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Teleperformance Greece και συμμετείχαν στο κοινωνικό αυτό πείραμα, που προκάλεσε πολύ ενδιαφέρον, γέλια, νέες φιλίες ακόμα και δάκρυα χαράς και ανακούφισης, σμιλεύοντας το πνεύμα της Ειρήνης σε όλους ανεξαιρέτως. Το event ντύθηκε μουσικά από την ομάδα Quilombo η οποία έστησε ένα δρώμενο με hang drummers, ενώ μεταξύ άλλων το «παρών» έδωσαν η μουσικός Θωμαή Απέργη και η ηθοποιός Βίκυ Κάβουρα. Η συγκεκριμένη δράση υποστηρίζει την παγκόσμια πρωτοβουλία Eye Contact Experiment, με την Teleperformance Greece να είναι ο επίσημος host στην Αθήνα.

«Η καλή συνεργασία και η ανθρώπινη διεπαφή δεν είναι μόνο κομμάτι της ταυτότητας και της εσωτερικής λειτουργίας  της εταιρείας μας αλλά και η πεμπτουσία του έργου που προσφέρουμε για να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες μας και τις ανάγκες των δικών τους πελατών. Η σημερινή γιορτή είναι αφιερωμένη σε όλους όσους πιστεύουν ότι δεν υπάρχουν όρια στην επικοινωνία και τη συνύπαρξη  μεταξύ των ανθρώπων όλου του κόσμου » δήλωσε ο κ. Τριαντάφυλλος Αλεξόπουλος, HR Directlor της Teleperformance Greece.