Το 2019, οι νέες τάσεις στο μακιγιάζ μας κέρδισαν όλους. Μάθαμε νέες τεχνικές, δοκιμάσαμε να φορέσουμε σκιές που δεν είχαμε ξανά τολμήσει, μάθαμε τι είναι το highlighter και πολλά άλλα. Φέτος, αυτά είναι τα trends που θα συνεχίσουν να μας εμπνέουν και το 2020.

Παστέλ σκιές

Τέλος τα περίπλοκα smokey eyes που φοράγαμε τα προηγούμενα χρόνια. Φέτος, καθ’όλη την διάρκεια της χρονιάς, θα φοράμε μία ή δύο παστέλ σκιές σε όλο το κινητό βλέφαρο, χειμώνα – καλοκαίρι. Τον χειμώνα προτιμήστε τόνους που ταιριάζουν με την εποχή όπως ανοιχτό γαλάζιο, το πράσινο της μέντας ή το μωβ της λεβάντας. Δεν έχει σημασία εάν η σκιά θα είναι με γκλίτερ, μεταλλική ή οπάκ. Το καλοκαίρι δοκιμάστε πιο έντονα χρώματα όπως κίτρινο, πορτοκαλί, ροζ, τυρκουάζ.

Ροζ μαγουλάκια 

Τις προηγούμενες χρονιές είχαμε ξετρελαθεί με το contouring και τα έντονα κοψίματα. Φέτος, επιστρέφουμε στο πιο στρογγυλό και υγιές λουκ, ειδικά την περιόδο του χειμώνα και του φθινοπώρου. Αποφύγετε να κάνετε έντονα κοψίματα με το bronzer σας και αντ’ αυτού χρησιμοποιήστε το ρουζ σας με κυκλικές κινήσεις για να δώσετε το εφέ «της υγείας». Τέλος, με το πινέλο του ρουζ κοφτές κινήσεις από τα μάγουλα προς τους κροτάφους για να τονίσετε τα ζυγωματικά σας. Η μέθοδος αυτή λέγεται draping, θα μπορούσαμε να την χαρακτηρίσουμε ως «κοντούρινγκ με το ρουζ».

Έντονα χείλη 

Φέτος, όταν διαλέγουμε ένα statement έντονο κραγιόν θα πρέπει να προσέχουμε να μάτια μας να είναι ήσυχα. Εάν θέλετε να φορέσετε το κόκκινο κραγιόν σας, φροντίστε να φοράτε μόνο μάσκαρα και όχι ένα έντονο smokey eye ή cat eyeliner (ειδικά τις ψεύτικες βλεφαρίδες… κρύψτε τες). Αντιθέτως, χτενίστε προς τα πάνω τα φρύδια σας, βάλτε πολύ ρουζ και είστε έτοιμες να κατακτήσετε τον κόσμο.

τάσεις μακιγιάζ

Λαμπερό δέρμα – Ζουμερά χείλη 

Τo top trend του 2020 είναι να φαινόμαστε ενυδατωμένες και υγιείς. Πώς θα το πετύχουμε αυτό; Αρχικά, πρέπει να έχουμε υπόψιν μας ότι η ομορφιά δεν είναι μία κατηγορία από ορισμένους κανόνες που αν τους τηρούμε θα είμαστε κούκλες. Είναι ένας τεράστιος συνδυασμός πραγμάτων που πρέπει να προσέχουμε. Έτσι, θα πρέπει να προσέχουμε πολύ το δέρμα μας καθώς και την διατροφή μας. Όσον αφορά το μακιγιάζ, μην φοβηθείτε να χρησιμοποιήσετε όσο highlighter θέλετε και μέινετε όσο πιο μακρυά από την πούδρα γίνεται. Το ματ λουκ φέτος είναι… εκτός. Bonus tip: μην ξεχνάτε το lip gloss σας. Tα ζουμερά χείλη είναι must.