Ο Καναδός τραγουδιστής που έσπασε το ρεκόρ άλλαξε το ψευδώνυμό του στο κανονικό του όνομα, Abel Tesfaye,  στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφού είπε ότι θέλει να «ξαναγεννηθεί».

Ο κορυφαίος τραγουδιστής The Weeknd ανακοίνωσε ότι θέλει να «σκοτώσει» το καλλιτεχνικό του όνομα και να «ξαναγεννηθεί».

Ο 33χρονος έχει αλλάξει το ψευδώνυμό του στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε Abel Tesfaye, το κανονικό όνομά του, ενώ έπαιζε στην σκηνή ως «The Weeknd» από το 2009.

Μιλώντας στο W Magazine, ο Καναδός υπαινίχθηκε την αλλαγή, εξηγώντας: «Φτάνω σε ένα μια στιγμή όπου ετοιμάζομαι να κλείσω το κεφάλαιο του Weeknd». Επέμεινε ότι η αλλαγή δεν είναι μια ανακοίνωση «συνταξιοδότησης», λέγοντας: «Θα συνεχίσω να κάνω μουσική, ίσως ως Abel, ίσως και ως The Weeknd. Αλλά εξακολουθώ να θέλω να σκοτώσω το The Weeknd. Και θα το κάνω τελικά. Σίγουρα προσπαθώ να ρίξω αυτό το δέρμα και να ξαναγεννηθώ».

Ο ερμηνευτής είχε εξαιρετική επιτυχία με το καλλιτεχνικό του όνομα – και, τον Μάρτιο, το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες ανακοίνωσε ότι είναι στατιστικά ο πιο δημοφιλής μουσικός στον πλανήτη. Εκείνο τον μήνα, έγινε ο πρώτος καλλιτέχνης στην πλατφόρμα ροής που έφτασε τα 100 εκατομμύρια μηνιαίους ακροατές και είχε τους περισσότερους μηνιαίους ακροατές στο Spotify για τον Μάρτιο, με 111,4 εκατομμύρια στις 20 Μαρτίου.