Σκέφτεσαι να πας ταξίδι αλλά δεν θέλεις να σταματήσεις την αγαπημένη σου συνήθεια, άλλωστε είναι ο μόνος τρόπος να ξυπνάς. Τι καφέ πίνουν σε διάφορες χώρες του κόσμου; Βρες τη χώρα που θα πας και ετοιμάσου για ένα μοναδικό ταξίδι στον χώρο του καφέ.

Ιταλία: Espresso. Και αν είναι και μονός ακόμα καλύτερα. Τους ξυπνάει αμέσως και έχουν την απαραίτητη ενέργεια για να συνεχίσουν την ημέρα τους.

Βραζιλία: Cafezinho. Σερβίρεται σε φλιτζάνι του εσπρέσο αλλά πίνεται πάντα γλυκός.

Ιρλανδία: Irish Coffee. Σίγουρα τον έχεις ακούσει μη σου πω τον έχεις δοκιμάσει κιόλας. Είναι ένα ιδιαίτερο ρόφημα με ζεστό καφέ, ουίσκι, ζάχαρη και κρέμα.

Φιλανδία: Kaffeost. Μπορεί να σου φανεί τρελό αλλά οι Φιλανδοί βάζουν μέσα στον καφέ τους τυρί.

Αυστραλία: Flat white. Δεν απέχει πολύ από τον δικό μας cappuccino αφού είναι μονή δόση εσπρέσο και αφρόγαλα.

Βιετνάμ: Cà phê đá. Δεν ξέρω πως θα καταφέρεις να το πεις πάντως να ξέρεις ότι το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό αφού φαίνεται ότι χωρίζει το γάλα με τον στιγμιαίο καφέ. Σερβίρεται πάντα σε διάφανα ποτήρια και είναι ότι πρέπει για το instagram σου.

Μεξικό: Café de Olla. Ουσιαστικά όση ώρα ετοιμάζεται ο καφές βάζουν ένα ξύλο κανέλας. Άλλωστε η κανέλα είναι σούπερ λιποδιαλύτης.

Ελλάδα: Εδώ λοιπόν στην Ελλάδα έχουμε μια νέα φανταστική ποικιλία καφέ.  Η Coffee Island φέρνει τον 17o καφέ του MICROFARM PROJECT από τη φάρμα της στη Βραζιλία!  Σχεδόν πάνω στον Τροπικό του Αιγόκερω, στην περιφέρεια Alta Mogiana, βρίσκεται η Exlusive Area Coffee Island απ’ όπου προέρχεται ο νέος limited edition Brazil Ametista, ένας ακόμη 100% Arabica μονοποικιλιακός καφές, σπάνιος σαν τον λίθο αμέθυστο!

Με ήπιο και εξαιρετικό άρωμα, ο artisan roasted καφές ξεδιπλώνει στο φλιτζάνι σου το μοναδικό του γευστικό προφίλ από καραμέλα, ξηρούς καρπούς και σοκολάτα γάλακτος ενώ το γεμάτο σώμα του και η ευχάριστη γλυκύτητα επιφυλάσσουν μία ακόμα μοναδική εμπειρία απόλαυσης!

Capture

Ο Brazil Ametista έρχεται από τη φάρμα Fazenda Nossa Senhora Aparecida στη Βραζιλία, μέσω του προγράμματος συμβολαιακής καλλιέργειας Direct Trade. Η σημασία που έχει για την Coffee Island η άμεση διάθεση ωμού καφέ από συγκεκριμένες φάρμες  οδήγησε το 2016 στη δέσμευση της συγκεκριμένης έκτασης στη Βραζιλία και την αποκλειστική διάθεση της παραγωγής της, δημιουργώντας έτσι, ανάμεσα στους παραγωγούς και τους ανθρώπους της Coffee Island, μία μακροχρόνια σχέση συνεργασίας βασισμένη στον αμοιβαίο σεβασμό.

Η συγκεκριμένη περιοχή, γνωστή παγκοσμίως για την εξαιρετική ποιότητα των προϊόντων της λόγω του υψόμετρου και του κλίματός της, έχει περάσει από τα χέρια πολλών βαρόνων καφέ από τις αρχές του 20ού αιώνα. Η ανάπτυξη της καλλιέργειας οδήγησε στη δημιουργία του «σιδηρόδρομου του καφέ» και με την έλευση των γραμμών Mogiana Railroad Company το 1883, η Alta Mogiana έγινε η μεγαλύτερη παραγωγός καφέ στον κόσμο. Παράγει καφέ Arabica με εξαιρετικό σώμα και ισορροπημένη οξύτητα, με θαυμάσια φυσική γλυκύτητα και καραμελωμένο άρωμα.

Απόλαυσε τον νέο limited Brazil Ametista σε όλα τα καφεκοπτεία Coffee Island ως ρόφημα ή αγοράζοντάς τον σε συσκευασία των 200g για απόλαυση στο σπίτι, πριν εξαντληθεί!