Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και δεν υπάρχει καλύτερη ευκαιρία για να ονοματίσουμε τις γυναίκες της χρονιάς, έτσι όπως αυτές αναδείχτηκαν από το περιοδικό Time. Η λίστα για τις Γυναίκες της Χρονιάς για το 2022 περιλαμβάνει 12 προσωπικότητες που έχουν περάσει πέρα από κοινότητες, γενιές και σύνορα για να αγωνιστούν για έναν κόσμο χωρίς αποκλεισμούς και περισσότερο δίκαιο. Αναμεσά τους ξεχωρίζουν η δικηγόρος με ειδίκευση το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα, Amal Clooney και η Αφγανή δημοσιογράφος Zahra Joya. Όλες οι γυναίκες της λίστας θα τιμηθούν σε γκαλά σήμερα στο Λος Άντζελες. Ας τις δούμε αναλυτικά.

Kerry Washington

Zahra Joya

Amal Clooney

Kacey Musgraves

Tracy Chou

Allyson Felix

Amanda Nguyen

Amanda Gorman

Adena Friedman

Sherrilyn Ifill

Jennie Joseph

Michaela Jaé Rodriguez

Η Amal Clooney έχει αναγνωριστεί για το έργο της, ειδικά με τα θύματα Γιαζίντι από τις επιθέσεις του ISIS στο Ιράκ. Η Zahra Joya, η οποία κατέφυγε στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά την κατάρρευση της αφγανικής κυβέρνησης πέρυσι, διακρίνεται για το έργο της με τη Rukhshana Media, πλατφόρμα που ίδρυσε με εστίαση σε ιστορίες από Αφγανές γυναίκες για Αφγανές γυναίκες.

«Η λίστα μας για τις Γυναίκες της Χρονιάς για το 2022 περιλαμβάνει 12 προσωπικότητες που έχουν περάσει πέρα από κοινότητες, γενιές και σύνορα για να αγωνιστούν για έναν κόσμο χωρίς αποκλεισμούς και περισσότερο δίκαιο» αναφέρει το περιοδικό Time.

Άλλες γυναίκες στη λίστα είναι η ηθοποιός Κέρι Ουάσινγκτον, η τραγουδίστρια Κέισι Μασγκρέιβς, η μηχανικός λογισμικού Τρέισι Τσου, η βρετανίδα μαία Τζένι Τζόζεφ, η ποιήτρια Αμάντα Γκόρμαν, η αθλήτρια Άλισον Φέλιξ, η διευθύνουσα σύμβουλος του Nasdaq Αντίνα Φρίντμαν, η δικηγόρος Σέριλιν Άιφιλ, η ακτιβίστρια για τα πολιτικά δικαιώματα Αμάντα Νγκουιέν και η τρανς ηθοποιός Μικαέλα Τζέι Ροντρίγκεζ.

Διαβάστε επίσης:

Γιατί γιορτάζουμε την Ημέρα της Γυναίκας; Μία Ιστορική Αναδρομή στο Παρελθόν | Thats Life. Life as it is!