Ζεσταίνει ο καιρός και το θέμα μακιγιάζ γίνεται όλο και πιο δύσκολο. Με τις υψηλές θερμοκρασίες νιώθουμε το μακιγιάζ να λιώνει και σίγουρα δεν είναι καθόλου κολακευτικό. Αν όμως πραγματικά αγαπάς το μακιγιάζ και δεν θες να το αποχωριστείς ούτε τους καλοκαιρινούς μήνες θα σου δώσω κάποια tips για να το διατηρήσεις φρέσκο ακόμα και στον ήλιο.

Σαπούνι προσώπου

Το δέρμα μας παράγει περισσότερη λιπαρότητα το καλοκαίρι, λόγω της ζέστης και του ιδρώτα. Για να αποφύγετε αυτό το λιώσιμο στο μακιγιάζ σας προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε πριν από κάθε βάψιμο ένα σαπούνι προσώπου για λιπαρά πρόσωπου πλένοντας καλά την περιοχή.

Ενυδατική κρέμα

Αφού πλύνετε καλά το πρόσωπό σας, εφαρμόστε μια ενυδατική κρέμα για να είναι το πρόσωπο πιο ομοιόμορφο και για να κλειδώσετε την υγρασία.

Primer

Το επόμενο βήμα είναι το primer, χρησιμοποιήστε ένα προϊόν πριν απλώσετε το foundation για να βοηθήσει προετοιμάζοντας την επιδερμίδα.

Foundation

Προσπαθήστε να ελαττώσετε τις ποσότητες foundation, ή ακόμη καλύτερα χρησιμοποίησε ένα αντηλιακό με χρώμα. Έτσι θα είστε προστατευμένοι από τον ήλιο χωρίς να λιώνει το μακιγιάζ σας αφού η φόρμουλα των αντηλιακών βοηθάει σε αυτό.

Σκιά

 

Για σκιά προτιμήστε κρεμώδεις σκιές για να κάτσουν στο μάτι και να μην χαλάσει το eye look. Βρείτε σκιές με βάση την σιλικόνη.