Δροσερή και απίθανη λεμονάτη γεύση, που έρχεται αρμονικά και σβήνει κάθε παχιά επίγευση από ένα λιπαρό γεύμα!! Πραγματικά ένα επιδόρπιο που βοηθάει στην χώνεψη!

Υλικά

  • 4 μέτρια αυγά χωρισμένα
  • 100 γρ ζάχαρη άχνη
  • 500 γρ τυρί μασκαρπόνε, στραγγισμένο
  • Ξύσμα και χυμό από 2 ακέρωτα λεμόνια, συν επιπλέον ξύσμα λεμονιού για διακόσμηση
  • 4 κουταλιές της σούπας limoncello (λικέρ λεμόνι)
  • 12 μπισκότα Savoiardi (παντεσπάνι)

Εκτέλεση

  1. Βάλτε τα ασπράδια σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε τη μισή ζάχαρη. Χτυπήστε με ένα ηλεκτρικό σύρμα μέχρι να σχηματιστούν δύσκαμπτες κορυφές.
  2. Τοποθετήστε τους κρόκους των αυγών σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε την υπόλοιπη ζάχαρη. Χτυπήστε για περίπου 3 λεπτά ή μέχρι να είναι πηχτό και χλωμό. Προσθέστε το μασκαρπόνε και χτυπήστε να ενωθούν. Ανακατέψτε το ξύσμα λεμονιού. Χρησιμοποιώντας μια εύκαμπτη σπάτουλα ή μεταλλικό κουτάλι, διπλώστε απαλά τη μαρέγκα στο μείγμα μασκαρπόνε. Αφήστε στην άκρη.
  3. Ρίξτε 100 ml κρύο νερό σε ένα μη μεταλλικό σκεύος και ανακατέψτε το χυμό λεμονιού και το λιμοντσέλο. Αφήστε στην άκρη.
  4. Πάρτε 6 ποτήρια γλυκού, περίπου με διάμετρο 8 cm και ύψος 8 cm. Βάλτε 2 κουταλιές της σούπας από το μείγμα μασκαρπόνε σε κάθε ποτήρι και απλώστε να καλύψει το κάτω μέρος.
  5. Βουτήξτε ένα μπισκότο στο νερό με το λεμόνι, για όχι περισσότερο από 2 δευτερόλεπτα, κόψτε το μπισκότο στη μέση και στρώστε και τα δύο τα μισά, με την ζαχαρωμένη όψη προς τα πάνω, από πάνω το μασκαρπόνε. Επαναλάβετε για τα υπόλοιπα ποτήρια.
  6. Απλώστε 2 ακόμα κουταλιές της σούπας από το μείγμα μασκαρπόνε πάνω από τα μπισκότα και μετά σκεπάστε με άλλη μια στρώση από τα υπόλοιπα μπισκότα βουτηγμένα στο λεμονόνερο, όπως προηγουμένως. Κορυφή με τελική στρώση από το μείγμα μασκαρπόνε. Σκεπάστε με μεμβράνη και αφήστε να κρυώσει περίπου 5 ώρες ή μέχρι να σταθεροποιηθεί.
  7. Για να σερβίρετε, αφαιρέστε τη μεμβράνη και τρίψτε από πάνω λίγο ξύσμα λεμονιού.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Χριστουγεννιάτικο ψητό ξηρών καρπών με σάλτσα μανιταριών