Το τιραμισού σε μικρό για να πήξει και πιο γρήγορα! Βέβαια μπορείτε να το κάνετε και σε ένα μεγάλο πυρέξ!

Συστατικά

  • 250gr τυρί μασκαρπόνε πλήρες σε λιπαρά
  • 300ml διπλή κρέμα
  • 2 κουταλιές της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
  • 125ml δυνατός καφές
  • 6 κουταλιές της σούπας κονιάκ
  • 12 σαβαγιάρ
  • 50gr μαύρη σοκολάτα, χοντροτριμμένη

Μέθοδος

  1. Μετρήστε το μασκαρπόνε και περίπου 50 ml από την κρέμα σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε σιγά σιγά την υπόλοιπη κρέμα και χτυπήστε ξανά μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές όταν αφαιρέσετε το σύρμα από το μπολ, προσέχοντας να μην ανακατευτεί υπερβολικά διαφορετικά θα γίνει πολύ πηχτό.
  2. Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και τη ζάχαρη άχνη.
  3. Εν τω μεταξύ, σε ένα ξεχωριστό μπολ, συνδυάστε τον καφέ και το κονιάκ.
  4. Σπάμε έξι από τα δάχτυλα του σφουγγαριού στη μέση και βουτάμε στο μείγμα του καφέ και του κονιάκ. Τοποθετήστε τα μουλιασμένα σαβαγιάρ στη βάση των ποτηριών. Ρίχνετε από πάνω το μισό μείγμα της κρέμας και τη μισή τριμμένη σοκολάτα.
  5. Σπάμε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ και μουλιάζουμε με τον καφέ και το κονιάκ. Τοποθετούμε στη στρώση κρέμας και μετά απλώνουμε με κουτάλι το υπόλοιπο μείγμα κρέμας από πάνω, ισοπεδώνοντας τακτοποιημένα.
  6. Ψύξτε για μερικές ώρες, αν είναι δυνατόν, στη συνέχεια πασπαλίστε με την υπόλοιπη σοκολάτα πριν σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.

Καλή επιτυχία!