Το όνειρο που ξεκίνησε από την απαράμιλλη γοητεία του σύγχρονου ελληνικού κοσμήματος, έγινε ιδέα, ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο και τώρα, με όχημα την έμπνευση 150 σχεδιαστών, έρχεται για 7η χρονιά στο Ζάππειο προκειμένου να προσφέρει σε επαγγελματίες και μη μία μοναδική εμπειρία αφιερωμένη στην τέχνη του κοσμήματος. Το A JEWEL MADE IN GREECE, η μεγαλύτερη και πιο ολοκληρωμένη πλατφόρμα ανάδειξης του σύγχρονου ελληνικού κοσμήματος στην Ελλάδα και τον κόσμο, διοργανώνει για ακό,η μία χρονιά τη Συνάντηση Δημιουργών στο Ζάππειο Μέγαρο, με την συμμετοχή 75 μοναδικών ελλήνων καλλιτεχνών. Το ΑJMIG είναι μια ιδέα, πρωτοβουλία και διοργάνωση της Μαίρης Σαμόλη και στόχο έχει να διαδόσει το ελληνικό αποτύπωμα σε επίπεδο αισθητικής και επιχειρηματικότητας στον κλάδο του κοσμήματος, αλλά και να χαρίσει στο κοινό την ευκαιρία να αγγίξει και να αποκτήσει τα κοσμήματα των ονείρων του. Το κεντρικό θέμα της φετινής διοργάνωσης είναι ο Χρυσός που έχει αποτελεί έμπνευση και συμβολισμό για την πολυτέλεια, την τέχνη, την ιστορία, το προϊόν, την επιχείρηση. Ο Χρυσός ζεσταίνει κάθε διαδραστική στιγμή τόσο σε συλλογικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο από την αρχαιότητα έως σήμερα.

Φέτος, δίνεται για πρώτη φορά μια ευκαιρία εκπαιδευτικού χαρακτήρα, με το round table A JEWEL & THE LAW και αντικείμενο τα νομικά θέματα που απασχολούν πολύ συχνά τους δημιουργούς και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται ή πρόκειται να δραστηριοποιηθούν στο κόσμημα. Παράλληλα, ο κ. Γιώργος Σπυρομήλιος, έγκριτος Γεμολόγος και Επιστημονικός συνεργάτης του AJMIG θα “ξεναγήσει” τους επισκέπτες στον κόσμο των διαμαντιών βοηθώντας τους να μάθουν περισσότερα για τη σημασία των χαρακτηριστικών κατηγοριοποίησης και να κερδίσουν επιπλέον παροχές στις υπηρεσίες του εργαστηρίου I.G.L. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να έχει και η παρουσία της New York City Jewelry Week, η οποία φιλοξενείται από το AJMIG, για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της Συνάντησης θα ανακοινωθούν οι νικητές των θεσμοθετημένων ετήσιων βραβείων του AJMIG που δίνουν κάθε χρόνο την ευκαιρία σε καλλιτέχνες από κάθε κατηγορία κοσμήματος να προωθήσουν το brand και τις δημιουργίες τους με ένα ολοκληρωμένο επικοινωνιακό πλάνο ενεργειών για την Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα βραβεία είναι αποτέλεσμα ψηφοφορίας κοινού, δημιουργών και επιτροπής που φέτος αποτελείται από την διεθνούς φήμης Ελληνίδα Εικαστικό Della Rounick, την Ιστορικό τέχνης Ίρις Κρητικού, την Καλλιτέχνη Μαίρη Σαμόλη, και την Λιάνα Βουράκη.

Η διοργάνωση γίνεται και αυτή τη χρονιά με την αιγίδα και την στήριξη του ENTERPRICE GREECE. Σύμβουλος είναι η Ιστορικός Τέχνης Ίρις Κρητικού.