Ο διάσημος σεφ JJ Johnson τιμά την Ελλάδα με ένα θρεπτικό και νόστιμο σπανακόρυζο που θα ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο δύσκολους ουρανίσκους.
Υλικά
- ¼ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- ¼ φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού (από 2 λεμόνια)
- 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κουτ. αλάτι kosher
- ¼ κουτ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 2 μεγάλα κρεμμύδια, scalion, κομμένα σε φέτες (περίπου ½ φλιτζάνι)
- 1 κ.σ. φρέσκος άνηθος ψιλοκομμένος (από 1 ματσάκι)
- 1 φλιτζάνι άψητο μακρύκοκο λευκό ρύζι, ξεπλυμένο
- 1 ½ φλιτζάνι νερό
- 250γρ baby σπανάκι ή φύλλα σπανακιού, χοντροκομμένα
- 2 κ.σ. καβουρδισμένα κουκουνάρια
- ⅓ φλιτζάνι τυρί φέτα, θρυμματισμένη
- Ψιλοκομμένος φρέσκος πλατύφυλλος μαϊντανός, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε κρεμμύδι, μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσουν να ροδίζουν, περίπου 5 λεπτά. Ανακατεύουμε με το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε τα scallion και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συνεχώς, περίπου 1 λεπτό. Βάζουμε και τον άνηθο.
- Ρίχνουμε ρύζι και νερό. Βράζουμε σε μέτρια προς υψηλή. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε, χωρίς καπάκι για 2 λεπτά να αναμειχθούν. Μειώνουμε τη θερμότητα στο χαμηλό. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφηθούν όλα τα υγρά, περίπου 15 λεπτά.
- Ξεσκεπάζουμε και ρίχνουμε το σπανάκι. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να σταθεί, σκεπασμένο, μέχρι να μαραθεί το σπανάκι, περίπου 5 λεπτά. Βγάζουμε το καπάκι προσθέτουμε το κουκουνάρι. Αφρατεύουμε το ρύζι με ένα πιρούνι. Μεταφέρουμε το ρύζι σε ένα μπολ σερβιρίσματος, πασπαλίζουμε με φέτα και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Καλή απόλαυση!
Διάβασε επίσης:
Κοτόπουλο στη κατσαρόλα λεμονάτο με μανέστρα: Το αγαπημένο οικογενειακό φαγητό!
Leave a Reply