Η απολέπιση είναι από τα πιο σημαντικά βήματα της ρουτίνας ομορφιάς. Απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, τα κατάλοιπα προϊόντων και τη σκόνη από το δέρμα και τους πόρους μας, βοηθώντας το να αναπνέει καλύτερα και να παραμένει υγιές. Ξέρεις ποια προϊόντα απολέπισης είναι τα καλύτερα; Αυτά που φτιάχνεις στο σπίτι με φυσικά συστατικά.

  1. Ράσμπερι, λεμόνι, ζάχαρη

1/2 κούπα ζάχαρη
1/4 κούπας λιωμένο έλαιο καρύδας
1/8 κ.γ. εκχύλισμα ράσμπερι
1/8 κ.γ. εκχύλισμα λεμονιού

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ. Απλώνουμε στο πρόσωπο με απαλές κυκλικές κινήσεις και ξεβγάζουμε με άφθονο νερό.

2. Λεμόνι, μέλι, ζάχαρη

1 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη
1/4 κούπας ελαιόλαδο
2 κ.γ. ωμό μέλι
2 κ.γ. αποξηραμένο δενδρολίβανο
15 σταγόνες έλαιο λεμονιού
15 σταγόνες έλαιο λεβάντας

Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το λάδι, το μέλι και το δεντρολίβανο μέχρι να γίνουν ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε τα έλαια λεμονιού και λεβάντας και ανακατεύουμε ξανά. Εφαρμόζουμε με κυκλικές κινήσεις στο πρόσωπο και ξεβγάζουμε με άθφονο νερό.

3. Μήλο, κανέλα, ζάχαρη

1 κούπα έλαο καρύδας
1,5 κούπα ζάχαρη
1 μέτριο μήλο
Εκχύλισμα κανέλας

Πολτοποιούμε το μήλο στο μίξερ. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Εφαρμόζουμε με κυκλικές κινήσεις στο πρόσωπο και ξεβγάζουμε με άθφονο νερό.

4. Φράουλα, ζάχαρη

3/4 κούπας έλαιο καρύδας
1/4 κούπας γλυκό έλαιο αμυγδάλου
1/2 κούπας σκόνη φράουλας
2 κούπες ζάχαρη
4 κ.γ. εκχύλισμα φράουλας

Χτυπάμε το ελαιο καρύδας για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το έλαιο αμυγδάλου και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη σκόνη από τις φράουλες σιγά σιγά μέχρι να μας μείνει 1/4 κούπα. Σε ένα άλλο μπολ, συνδυάζουμε την υπόλοιπη σκόνη από τις φράουλες με τη ζάχαρη. Συνδυάζουμε τα δύο μείγματα σιγά σιγά και στο τέλος προσθέτουμε το εκχύλισμα φράουλας. Εφαρμόζουμε με κυκλικές κινήσεις στο πρόσωπο και ξεβγάζουμε με άθφονο νερό.